Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. május 19., csütörtök

Versenyeznak a sírásók Debrecenben !

 foto: dreamstime

Országos sírásóversenyt rendeznek június 3-án (pénteken) reggel 8 és 10 óra között a Debreceni Köztemetőben. A sírásók hajdanán a társadalom megbecsült tagjai voltak, ma azonban a lakosság inkább csak a társadalom lecsúszott tagjaiként tekint rájuk. 
A sírásó szakma becsülete érdekében ezért egy régi hagyományt elevenítenek fel, amely egyszerre érdekes kihívás és egyben tiszteleg a nehéz és felelősségteljes fizikai munkát végzők előtt. A versenyen két fős csapatok vehetnek részt. A sírmélyítés és hantolás során nemcsak a gyorsaság számít, a zsűri esztétikai szempontok teljesülését és a munkabiztonsági feltételek megvalósítását is értékeli. 
Az első helyen végzett csapat egyben novemberben Magyarországot képviselheti a V4-ek nemzetközi sírásó versenyén. A szervezők remélik, hogy ezzel a különleges szakmai programmal is hozzájárulnak ahhoz, hogy megfordítsák azt a kedvezőtlen tendenciát, amely az egyre nagyobb hiányt jelzi a szakképzett sírásókból Magyarországon. (Pedig egyre nagyobb szükség lenne rá, mert rohamosan emelkedik az elhalálozások száma, ugyanis Magyarország jobban teljesít (ebben is)-a szerk ! ) 
Mert ugye egy "civilizált társadalomban" mindenkit megillett az emberhez méltó végső búcsú és ennek fontos és nélkülözhetetlen szereplői a sírásók.
Szerk;Posta S.