Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. október 15., szombat

Már 10 éve, hogy történt !

 foto/blikk
– Olaszliszkán nem köszönhet ránk az ősz anélkül, hogy ne emlékeznénk a kegyetlen halált halt nagyszerű pedagógus, Szögi Lajos tragédiájára. Az idén október 15.-én 10 esztendeje már, hogy a gyerekek nagy kedvence, a madarak igaz barátja eltávozott közülünk – emlékezett Fekete Gyula, a település polgármestere.
– Életét derékba törte a megbocsáthatatlan emberi brutalitás, a gyűlölködés, a gyilkos indulat. A veszteség fájdalma idővel enyhülhet valamelyest, az űr azonban örökre megmarad azok szívében, akik ismerték, szerették Szögi Lajost, a tanárt, az édesapát, a gyermeket, a jó barátot, Olaszliszka áldozatát – tette hozzá.

 – Azóta is feldolgozhatatlan, hogy az a humánus, ártatlan ember milyen körülmények között távozott az élők sorából – fogalmazott Szögi Lajos akkori ügyvédje, Dr. Helmeczy László aki kiemelte: akkori álláspontja változatlan, szerinte lincselés történt 2006. október 15-én, mert az hihetetlen, hogy csak nyolc ember mérte volna a több mint száz halálos ütést, rúgást Szögi Lajosra !
(A bírósági végrehajtó a jogerős ítélet óta egy fillér kártérítést sem tudott kicsikarni a gyilkosoktól, akikről persze még véletlenül sem szabad megemlíteni, hogy cigányok voltak !-a szerk.)
Szerk;Posta S.