Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. február 4., csütörtök

Te is Windows 10 operációs rendszert használsz ?

Akkor jó ha tudod, hogy a Microsoft bizony mindent tudni szeretne rólad és ha nem vigyázol, tudni is fog !
A legtöbben még mindig nem tudnak róla, hogy a Windows 10-ben alapértelmezetten futnak a felhasználók adatait gyűjtő programok !

Ha a telepítéskor valaki nem a részletes módot választja, ahol kikapcsolhatja ezeket a funkciókat, a rendszer bizony képes rögzíteni és továbbküldeni minden egyes legépelt betűt, mikrofonba mondott szót vagy elkészített képet !

 
A Microsoft konkrétan így fogalmazza meg ezt a képességet:
"Mikor ön bármilyen módon interakcióba lép a windowsos eszközzel (beszéd, kézírás vagy gépelés formájában), a Microsoft összegyűjti a beszéddel, írással és gépírással kapcsolatos információkat, beleértve többek között a naptár és kapcsolatok alkalmazás adatait is" (…)
(Ügyes, mondaná Kohn bácsi !)

Hivatalosan persze minden létező fórumon elmondják, hogy ezeket az adatokat kizárólag biztonsági okokból gyűjtik, és nem olvasnak bele, nem teszik közzé, ésatöbbi, ésatöbbi. De azért lássuk be, a Nagy Testvéreket soha nem szerettük épp ezért jó tudni, hogy van mód a Windows 10 kíváncsiskodásának beszüntetésére.
Hogyan ? Itt megtudhatod ! Ezt a leírást egy számítástechnikus  készítette, igaz hogy szakemberek és nem átlagfelhasználók részére, sok minden szinte hihetetlen amit leír, de talán jobb félni...Ezt mindenki maga döntse el !



Matolcsy irtózik az átlagemberek közelségétől !

Saját személyes testőrséget alapított Matolcsy György . Az új banki biztonsági szolgálat nemcsak a Magyar Nemzeti Bank elnökét, de állítólag a lakását és az alelnököket is védi.
A lap meglehetősen cifra okot vél tudni a háttérben, mégpedig azt, hogy Matolcsy „komolyan irtózik az átlagemberek közelségétől”.
 (De úgy látszik az átlagemberek pénzének közelségétől-amit havonta zsebre vág-  nem "irtózik"-a szerk. )

Jegybanki forrásból úgy értesültek, hogy emiatt zárták be a Magyar Nemzeti Bank látogatóközpontját is 2013-ban, amit átmenetinek neveztek és műszaki okokkal indokoltak, de igazából soha többé nem szándékoznak újranyitni.
Az MNB-Biztonsági Szolgáltatások Zrt. munkatársait a TEK és a Készenléti Rendőrség munkatársaiból verbuválták.
A Népszava úgy tudja, hogy Matolcsy többször is kezdeményezte Orbán Viktornál saját rendőri védelmének elrendelését, de a kormányfő ennek nem tett eleget, ezután döntött saját testőrség felállításáról,– írja a Népszava
Szerk;Posta S.