Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. július 29., kedd

A Cigány Párt jelöltjeinél volt...

...a legtöbb gond a Magyar Államkincstár szerint: 61 jelöltjükből 41 bukott meg az elszámolásnál az állami kampánytámogatás felhasználása során! írja a Blikk.

A parlamenti pártok közül a Jobbik jelöltjei közül, 22 jelöltjüket találták sárosnak. A baloldali ellenzéki pártok, a választási szövetségben indult MSZP, Együtt-PM és Demokratikus Koalíció tömörülésnél hat szabálytalankodót találtak, a Fidesz-KDNP-nél négyet.
– Összesen 196 jelölt elszámolását nem tudtuk részben vagy egészben elfogadni – tájékoztatta a Blikket a Magyar Államkincstár, hozzátéve, hogy ebben benne vannak azok is, akik nem adták be időben a dokumentumokat. Ez pedig azt jelenti, hogy minden harmadik ellenőrizhető képviselőnél találtak gikszert, mivel csak azt az 598 egyéni jelöltet tudták vizsgálni, akik nem ajánlották fel a pártjuknak az egymillió forintos állami támogatást.
Ők pedig fizethetnek, mégpedig a felhasznált állami támogatás kétszeresét, vagyis egy jelölttől akár kétmillió forintot is követelhetnek.
 Szerk;Posta S.

Változások a Facebookon

Hamarosan csak külön applikációval chatelhetünk a facebookon, illetve egyszerűbben megszűnik a Messenger alkalmazás!
A Facebook fejlesztőcsapat rengeteg újítást vezet be mostanában. A mentés funkciót egy héttel ezelőtt jelentették be, és mivel a felhasználók közel harmada kizárólag okostelefonról használja a közösségi oldalt, a vezetőség elérkezettnek látta az időt, hogy ezt a szegmenst is átdolgozzák egy kicsit.

Bár sokan már most is külön Messenger appot használnak az üzenetek kezelésére, a felhasználók jelentős része ugyan azzal az alkalmazással intézi az üzenetváltást és "leskelődik" a barátai után. A tegnapi bejelentés értelmében az iOS, Android és Windows Phone felhasználóknak mindössze néhány napjuk maradt, hogy önszántukból átálljanak a különálló appra, különben nem tudnak majd chatelni.
A felhasználók napi szinten több mint 12 milliárd üzenetet küldenek, így a Facebook jobbnak látta, hogy különválasztják a két irányt, így a fejlesztésekkel és finomhangolásokkal sokkal könnyebben meg tudnak majd felelni a felhasználók igényeinek,-írja a pcworld.
Barta P

Kutyahűség...



Csütörtökön került fel a legnagyobb videómegosztóra az a felvétel, (Érdekességképpen ,hogy a videót már több mint húszmillióan töltötték le !) amelyből tisztán kiderül, miért a kutya az ember legjobb barátja. A kis schnauzer két éve nem látta egyik gazdáját, és mikor újra találkoznak, a kutyus az örömtől szívszaggató nyüszítésbe kezd, majd a boldogság okozta sokktól ájultan terül el a földön.

A videót feltöltő felhasználó megjegyzésként odaírta, hogy a kutyát és a videót megmutatták egy állatorvosnak is, aki azt mondta, az eb teljesen egészséges, nincs ok az aggodalomra.

Körtvélyesy V.

A "Tűzróka" is ráerősít !

Hasonlóan a többi, elterjedt webböngészőhöz, a Firefox is folyamatosan fejlődik a biztonsági funkciók terén, amire nagy szükség is van, hiszen a webes károkozások száma folyamatosan emelkedik. Minél több védelmi szint van, annál nagyobb valószínűséggel lehet megakadályozni a károkozásokat. A Mozilla fejlesztői pontosan tudták azt, hogy a Firefoxnak ebből a szempontból van még hová fejlődnie, ugyanis a letöltött fájlok ellenőrzését illetően adódtak „hiányosságok”.

A Google Safe Browsing 2012 óta tartalmaz egy olyan funkciót, amelynek révén fájlokon is lehet hírnévalapú (reputációs) ellenőrzéseket végezni, azonban az ehhez szükséges API-k nem igazán dokumentáltak. A Mozilla viszont megkapta az engedélyt a szolgáltatás használatára, aminek első jele a múlt héten vált kézzelfoghatóvá, amikor megjelent a Firefox 31 Windows-os kiadása. Ebbe már bekerült a fájlreputációs védelem első változata.

A biztonsági funkció a működését tekintve fekete- és fehér listákra épül. A Firefox a letöltött állományok nevét, méretét, URL-jét összegyűjti, majd előállít egy SHA-256 hash kódot. Ezen információkat összeveti a Google által biztosított tiltó, illetve engedélyező listákkal. Ha ártalmas állományra akad, akkor figyelmeztetést jelenít meg, és megakadályozza a letöltés befejezését.

A jelenlegi tervek szerint a szeptemberben esedékes, 32-es (Windows-os) verzióban tovább fog finomodni a biztonsági ellenőrzés. Ennek megfelelően, amikor a felhasználó egy olyan futtatható állományt tölt le, amelynek nincs digitális aláírása, vagy azzal problémák vannak (például nem szerepel sem a fehér-, sem a feketelistákon), akkor a böngésző csatlakozni fog egy távoli reputációs szolgáltatáshoz, és egy lekérdezés révén megpróbál meggyőződni az adott fájl ártalmas vagy ártalmatlan mivoltáról. Vagyis a jelenlegi, helyi - rendszeresen frissített - listák mellett a "felhős", hírnévalapú ellenőrzési technikák is megjelennek.  

A "Bejelentett támadó webhelyek blokkolása" opcióval kapcsolható ki az új funkció.

 A Mozilla jelezte, hogy az új funkció a böngésző biztonsági beállításai között kikapcsolható. Noha a fájlok ellenőrzése elkülönítetten működik az adathalász és egyéb káros weboldalak vizsgálatától, sajnos a beállítások között nem kapott külön helyet. Ezért aztán, ha valaki nem szeretné használni az új szolgáltatást, akkor azt csak a weboldal-ellenőrzéssel együtt tudja kikapcsolni. Ez pedig nyilvánvalóan nem segít a kockázatok csökkentésében. -olvasható a biztonságportál weboldalán.
Barta P.