Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. október 11., csütörtök

Akár a magyar X faktorban is lehetne...




Ez a produkció,vajon Keresztes szerint bejutna az élő showba ?
Csak erős idegzetűeknek !

Országgyűlési Őrség (?) ...

...jön létre 2013 Január 01-én ! 
 A parlament áprilisban az új országgyűlési törvény elfogadásával döntött arról, hogy 2013. január 1-jén létrejön az Országgyűlési Őrség, a házelnök irányítása alatt álló fegyveres szerv. A jogszabály úgy rendelkezik, hogy az önálló költségvetési szervként működő őrségnek feladata lesz egyebek mellett a házelnök személyi védelme, az Országház és az Országgyűlési Irodaház biztosítása, tűzbiztonsági és protokolláris feladatok ellátása.

Az őrség hivatásos állományának személyenként két - a feladataikat polgári ruhában ellátóknak egy - szolgálati gyakorló ruházatot is kiszállítanak.

A ruházatra fordított kiadások várhatóan nettó 170 millió forintot tesznek majd ki (a megszorítások miatt "csak" ennyi,mert lehetne ez sokkal több is,hiszen takarékoskodik a hivatal !..a szerk.  ) - közölték, jelezve egyúttal, hogy a parlamenti honlapon folyamatosan közzéteszik a beszerzéssel kapcsolatos szerződéseket.Az eddig nyilvánosságra hozott adatokból kiderül, hogy például a többfunkciós szolgálati ruházat összesen 68,5 millió forintba, a társasági egyenruhák 25,3 millióba, a szolgálati gyakorlóruhák 18,8 millióba, a pólók 9,3 millióba, a fekete férfi félcipők 6,6 millióba, az egyenruha-kiegészítők pedig 16,6 millió forintba kerülnek. Utóbbi tételből 9,8 milliót egy paszománykészítőnek fizet ki a hivatal.
Szerző: metropol
Szerk: Barta P.