Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2017. október 10., kedd

Így néz ki egy "gazdaságos" bevásárlás... napjainkban !

Kommentár nélkül... 
 
Szerk;Posta S.

Arat a "VÉDA" !

 Jó üzlet volt a hatalomnak kiötletelni -és lenyomni az autós társadalom torkán- ezt a pénzbehajtási rendszert,amit az alábbi hír is bizonyít !
Már közel félmillió sofőr csúszott bele a Véda rendszer kameráiba és kapott valamilyen szabálytalanság miatt büntetést tavaly április óta. Magyarország útjain összesen 160 változtatható helyű és 365 fix telepítésű, a forgalmi sávokat figyelő kamera van. 
A kihágás sokba kerülhet: a gyorshajtásért 30–300 ezer forintot, a leállósáv indokolatlan használatáért alkalmanként 100 ezer forintot fizethetünk, a lejárt műszakiért pedig 40–60 ezer forintot számláz a rendőrség, de a kézből telefonálásért, a záróvonal átlépése és a biztonsági öv mellőzése miatt is büntetnek.
foto/internet
 Az objektív felelősség kategóriá­jába sorolható jogsértések, valamint a sebességtúllépés miatt a változtatható helyű és a fix komplex közlekedési ellenőrzési pontok (kkep) felvételei alapján összesen 462 147 esetben szabott ki a rendőrség bírságot – közölte a Magyar Időkkel az Országos Rendőr-főkapitányság. 
Hozzátették, az ellenőrző rendszer feladata nem a pénzgyűjtés, (?) hanem a közlekedésbiztonság javítása és a halálos közlekedési balesetek számának csökkentése. 
Azt viszont majd csak két-három év elteltével lehet megállapítani, hogy ezek az eszközök mennyire segítik hatékonyan a közlekedők biztonságát. 
Ahogyan azt is lehetetlen megmondani, hogy az ország mely pontján fordult elő a legtöbb és legsúlyosabb szabálysértés, amelyeket a rendszer rögzített. A hatóság közlése szerint erre csak akkor tudnának választ adni, ha az ügyeket országos szinten is összevetnék.
Szerk;Posta S.