Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. október 20., vasárnap

Oroszország

Az "erősebb kutya" elve Oroszországban is egyértelmű,vagy ez csak a vodka hatása? 



Még meg sem jelent...

...és máris visszavonta a Windows 8.1 és Windows RT 8.1 frissítéseket Microsoft ! Nem nagyon akar összejönni a multi cégnek ez az operációs rendszer.


Legjobb tudomásunk szerint előbbinek a telepítésével – már ha megjelent az Áruházban – nem akadt tömeges probléma, ám az RT esetében már nem ment minden simán.

A The Verge beszámolója alapján szombaton a Microsoft elérhetetlenné tette az Áruházból az RT 8.1 frissítést, részletes magyarázat egyelőre nincs a „limitált számú felhasználót” érintő gikszerről. Ettől függetlenül a terméktámogatási fórum tanúsága szerint számos ügyfél a telepítése után kék halált kapott bootoláskor, amely elégséges indoknak tűnik a visszavonásához.
A hírek szerint a rendszer-helyreállító partíció használatával szerencsére újra élet csiholható a pórul járt táblagépekbe, ám jó kérdés, hogy ezzel az átlagos vásárlók mennyire vannak tisztában.
Barta P.

Tizenkettő egy tucat...

Bár a mentorok és a kommentelők szerint is a tegnap esti X-Faktorban sok énekes gyengébb teljesítményt nyújtott, (ami ugye a több éven keresztül erőltetett műsornál már várható) mint amire számítottak, mégis érdemes volt a műsor utolsó perceit is megnézni.

Az X-Faktor élő adását megérte az utolsó percig nézni, pedig ezt nem gondoltuk volna akkor, amikor Kovalcsik Ildikó (Lilu)  szájából már ki tudja, hányadszor hangzott el az a mondat, amely szerint csak sms-ek küldésével tudják a rajongók megmenteni kedvencüket a kieséstől. (Mert ugye -tehetség ide vagy tehetség oda- a műsor lényege az emelt díjas SMS  és a 20 percenkénti reklámok,vagyis a profit !

Ezt követően megpróbálta összefoglalni a mentorok kritikáit azzal, hogy "kezdenek bekeményedni", majd mikor észbe kapott, mi csúszott ki a száján, gyorsan bekeményítésre javította az elszólást. Ezek után alig bírta megállni, hogy el ne nevesse a maradék szövegét. 
(Az egyik hozzászólásban nagyon humorosan-vagy találóan?-a kommentelő meg is jegyzi, hogy "éhes disznó is makkal álmodik".)
 Szerk;Posta S.

Gyereket raboltak a cigányok Görögországban?

Már az Interpol is keresi annak a 4 éves kislánynak a szüleit, akit egy cigány-táborban talált meg a görög rendőrség. A feltételezett szülők vallomása után DNS-teszt készült, így már biztos, hogy a szőke hajú kislány nem az ő gyerekük ! A kislányt most átmenetileg egy görögországi karitatív szervezet fogadta be.
A szőke, kék szemű kislányt egy görögországi cigánytáborban találták meg a rendőrök, akik eredetileg drogkereskedőket akartak elkapni. Thessalia tartomány rendőrfőnöke arról számolt be, hogy az állítólagos szülők többször is ellentmondásba keveredtek. Ez megerősítette a gyanút, hogy a gyereket elrabolták saját szüleitől !

Euronews nyomán

Az egyik szülő azt állította, hogy úgy találták a kislányt, a másik pedig azt vallotta, hogy ismeretlenek adták nekik. A pár ellen egyébként eljárás indulhat csalás (vagy inkább gyerekrablások ? ) miatt, mert azt hazudták, hogy 14 saját gyerekük van. A rejtélyes kislányt egy görög karitatív szervezet vette magához arra az időre, amíg előkerülnek az igazi szülei.
A görög rendőrség nemzetközi segítséget is kért a kislány személyazonosságának kiderítéséhez. Így már az Interpol és más szervezetek is keresik az igazi szülőket.-olvasható az ATV honlapján.
Barta P.