Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. május 30., hétfő

Naponta kétmillió forintba kerül...

...annak a gyereknek a gyógyítása -ezek csak a gyógyszerek, a kötszerek és az eszközök költségei-akinek a ruhája az égő bozót tüzétől még márciusban meggyulladt, a Borsod megyei Sályon. Testének mintegy 80 százaléka megégett, negyedfokú égési sérüléseket is szenvedett. 


Életveszélyes állapotban mentőhelikopter vitte vitte a miskolci megyei kórházba, azóta 16 műtétet hajtottak rajta végre. 
A fiú nejlonruhája játék közben kapott lángra, miközben a házuk mellett játszott. Még mindig életveszélyes állapotban van – jelentette az M1 tudósítója hétfőn a miskolci intézményből.
A gyerek gyógyításán egy egész team dolgozik a kórházban, csak a kötözés naponta két órát vesz igénybe – közölte az M1 híradójával Papp Rózsa, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház égési osztályának vezető főorvosa.

„Az első pillanattól kezdve tudható volt, hogy ez vár ránk és rá, hiszen láthatóan rendkívül kevés volt az ép saját bőr. Három napon belül elkezdtük a saját bőrsejt tenyésztését és intézkedtünk a kombinált bőrpótlás érdekében. Mindez rendkívül költséges, de szerencsére erre van központi finanszírozás” – mondta a főorvos.
(Nagyon sajnálatos dolog egy ilyen tragédia, de halkan megkérdezném, hol voltak a gyerek szülei mikor a bozót égett és miért engedték a tűz közelébe?  Kik a szülők? Ki gyújtotta meg, vagy csak "úgy" meggyulladt ?  Hol marad a szülői felelősség, esetleg felelősségre vonás ? Van e rendőrségi vizsgálat az ügyben ? Erről a hírben nincs szó ! 
Ebből a riportból egyértelműen csak az tűnik ki, hogy a magyar kórházhelyzet "nagyszerű állapotban van", tehát nincs is szükség oly nagyon beavatkozásra,  igaz az ilyen kezelések nagyon sokba vannak, ezért elfogadnak minden támogatást, adományt ! 
Hogy is mondta anno Ferenc József ?  "Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel megvagyok elégedve", igaz ő a legenda szerint csak ennyit tudott magyarul- a szerk. ) 
Barta P.

Talán van mitől félni...?

Már nemcsak a migránsoktól, a háttérhatalmaktól és az emberek véleményétől retteg a Fidesz-KDNP, hanem úgy tűnik, már ritkán látogatott munkahelyükön, a Parlamentben sem érzik magukat biztonságban !

Egy kormánypárti javaslat szerint ugyanis jövőre kilencvennyolc fővel bővítenék az Országgyűlési Őrséget, ezzel már két őr jutna minden egyes képviselőre – számolt be róla az RTL Klub.
A javaslatot az utolsó pillanatban adták be a költségvetés módosításához. Az ellenzék szerint érthetetlen, hogy hirtelen miért kell ennyivel több őr a Parlamentbe, főleg, hogy a létszámnövelés 850 millió forintjába kerül az adófizetőknek. 
Szerk;Posta S.