Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. január 27., vasárnap

A hülyeség határtalan.

Tolvajkergetők !



"...Nem tudjuk, miért van az a jól megfigyelhető tendencia, hogy a magyar hatóságok a valóban veszélyes és bűnöző életmódot folytató elemeket inkább afféle "erkölcsi betegeknek" tekinti, akiket szép szóval és kedvezményekkel kell visszaterelni a jó útra, míg azokkal szemben, akik törvénytisztelő és rendezett életet élnek, de egy-egy alkalommal átlépték a törvényesség határát, azonnal kíméletlenül és a legdurvább eszközökkel kell elbánni. Aki volt már börtönben vagy előzetesben, tudhatja, hogy a legsúlyosabb ítéleteket azok kapják, akik egyszer tértek le a törvényesség útjáról, nemritkán kényszerből vagy a körülmények miatt, és már ezerszer megbánták, nem pedig azok, akik röhögve fittyet hánynak törvénynek és erkölcsnek, és a legtermészetesebb számukra a bűnöző életmód. Nem azt szeretnénk ezzel mondani, hogy az alkalmi elkövetőknek nézzék el a tettét, de rendkívül különös ez a kettős mérce, amelynek okáról a zárt és néma büntetőeljárási gépezet nem beszél a polgároknak. Mi csak azt látjuk, hogy a közfelháborodást okozó, pimasz bűnözők vigyorogva kisétálnak a bíróságról, és másnap ugyanott folytatják, ahol elkezdték, míg egy rosszul beállított reflektorért vagy egy önvédelmi helyzetben elcsattanó pofonért kegyetlen meghurcolás jár. Nem is beszélve a politikai koncepciós ügyekről, hiszen azokból is rengeteg van, ami nem éppen egy jogállam jellemzője"...  
A teljes írást itt olvashatod!

Te tudsz GPS nélkül navigálni?

Egy brit kutatás szerint ötből négy fiatal teljesen tanácstalan lesz, ha GPS helyett térképpel kell elnavigálnia valahova.
Az idősebbek még jól forgatják az atlaszt.

A kutatásban kétezer személyt kérdeztek meg vezetési és térképhasználati szokásairól, az eredményekre sajnos senki nem lehet büszke. Úgy tűnik, hogy a 18-30 éves korosztály szinte kizárólag a GPS-re támaszkodik útvonaltervezés során, ötből négyen azt állították, hogy semmit nem tudnak kezdeni  (?) a hagyományos térképekkel.


Jobb a helyzet az idősebb korosztály körében, akik még térképpel nőttek fel, a hatvan év felettiek 53 százaléka számára nem okoz gondot, ha papíralapon kell elautóznia valahova. A férfiak 59 százalékának lennének komoly nehézségei, ha eltűnne életükből a GPS.
A felmérés legbizarrabb adata, hogy noha a megkérdezettek 83 százaléka tart térképet autójában, kétharmaduk még soha nem vette elő a helyéről.
Hivatkozás: autoblog.hu
Szerk; Barta P.


Ki kivel van?

Egy-egy ügyesen megszerkesztett kép könnyen megcsalja az érzékeinket.

Ki ül a fotelban,a férfi vagy a hölgy?
Szerk;Posta S.

A lepra világnapja.

 A  hatékony és ingyenes kezelésnek köszönhetően a lepra, amelynek a hét végén tartják 60. világnapját már nem olyan félelmetes betegség, mint korábban volt, de még így is 200 ezer új megbetegedést észlelnek évente!
A mikrobaktérium okozta, fertőző és lassú kialakulású lepra az idegeket és az izmokat támadja meg, és megfelelő kezelés híján végső stádiumban bénulást, valamint a végtagok és a szem visszafordíthatatlan károsodását idézi elő.
Stewart Cole brit specialista szerint "hatalmas fejlődést értek el a kezelésben és a járvány megfékezésében. Tizenhat millió beteget kezeltek polikemoterápiával, akik meggyógyultak". 
A kezelés segítségével elpusztítható a baktérium, és a beteg fél-egy év alatt meggyógyítható!

 Egy leprában szenvedő férfi. (foto;EPA/Dzsaipal Szingh)
Forrás; ITT 

A holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja.

"Január 27-ét, az auschwitzi haláltábor 1945-ös felszabadításának napját 2005. november 1-jén nyilvánította a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjává az ENSZ-közgyűlés."

Magyarországon soha többé nem fordulhat elő, hogy embereket származásuk, vallásuk miatt hátrány, megaláztatás érjen, a kormány az ország minden polgárát megvédi, és az antiszemitizmus minden formáját elítéli- írta
 Orbán Viktor 
miniszterelnök a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja alkalmából kiadott nyilatkozatában.
Az emléknapon a magyar kormány fejet hajt az áldozatok előtt, a fájdalmas évforduló pedig minden jóérzésű magyar embert megemlékezésre késztet - hangsúlyozta Orbán Viktor az MTI-nek megküldött dokumentumban.

A kormányfő emlékeztetett: Magyarországon él Közép-Európa legnagyobb létszámú zsidó közössége, amelynek virágzó kultúrája mindig is a magyar kultúra szerves része volt, és az napjainkban is. A zsidóság 1944-45-ös tragédiája így az egész magyar nemzet tragédiája - tette hozzá. 
Hivatkozás;hirado.hu