Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. május 26., hétfő

Dik 'má...há csak lopni akartak...

...de rablásnak sikerült,mert a gazda észrevette !

A rendőrök vádemelést javasolnak azzal a két gyanúsítottal szemben, akik tyúkokat tulajdonítottak el a sértettől Hajdúsámsonban.


 Tavaly október 22-én éjjel 1 óra körüli Hajdúsámsonban, egy családi ház udvarára bemászott egy férfi, aki négy darab tyúkot kiadott a kerítésen keresztül az utcán tartózkodó társának, aki a baromfikat beletette a hátitáskájába. 
Az ott lakó 73 éves bácsi észrevette, hogy lopják a háziállatait, ezért rászólt a két tolvajra, akik elszaladtak. 
A sértett utánuk ment a kerékpárjával és az egyik utcában utol is érte a tetteseket, akiktől visszakérte az ellopott baromfikat. 
A tolvajok fakaróval a kezükben megfenyegették az idős férfit, aki ijedtében a biciklijét maga elé tartva próbált meg védekezni, majd visszasietett a házához és értesítette a rendőrséget.
A helyszínre érkező járőrök rövid időn belül elfogták és a rendőrkapitányságra előállították a 22 éves R. Zsoltot és a 21 éves V. Rozáliát, akiket a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki.
A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a velük szemben rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat a napokban továbbította az illetékes járási ügyészségnek.
forrás;civishír
Szerk;Posta S.

Halált okozó tolatás !

Nem tett vallomást a bíróságon, de fenntartotta korábbi beismerő vallomását az a gépkocsivezető, aki 2013 januárjában szemétszállító autóval tolatott Hajdúsámsonban, eközben pedig a villanyoszlophoz szorította a gépkocsi hátsó részén lévő fellépőn tartózkodó rakodót – közölte Tatár Tímea, a Debreceni Törvényszék sajtóreferense. A sértett kórházba szállítása közben elhunyt. Sz. Antal ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirat szerint hátramenet közben senki nem tartózkodhatott volna a fellépőn, a tolatás miatt a sofőrnek éppen a rakodó segítségét kellett volna igénybe vennie.
Vágó Zsolt bíró a tárgyaláson ismertette a vádlott nyomozás során tett vallomását. Eszerint a manőver megkezdésekor a sértettet még a kukásautó mellett látta, a visszapillantó tükörben pedig nem észlelte, hogy a fellépőn tartózkodna valaki. 
Ettől függetlenül felelősnek érzi magát a balesetért. A vádlottnak egyébként közel 40 éve van jogosítványa, vallomása szerint másfél millió kilométert vezetett balesetmentesen. 
A tárgyaláson felmerült, hogy a szemétszállító autó nem képes tolatni, ha valaki áll a fellépőn. A tanúvallomásokból azonban az derül ki, hogy az autóval máskor is tolattak már így. Ennek tisztázására az ügyész és a védő is igazságügyi szakértő meghallgatását indítványozta – tájékoztatott Tatár Tímea.
Barta P

Így buknak el sorban a "nagyok" ?

Gondolatok egy választásról.

Ahhoz, amit már korábban, legkésőbb az áprilisi parlamenti választási bukta után meg kellett volna tenni, vagyis Mesterházy és az MSZP elnökségének lemondásához, még egy nagy arculcsapásra volt szükségük a szocialistáknak.
Ez menetrendszerűen be is következett vasárnap, amikor az MSZP elveszítve második helyét a Fidesz mögött, immár nagy hátránnyal, alig 11 százalékos támogatottsággal a csaknem 15 százalékot elért Jobbik mögé szorult az európai parlamenti választáson.

Mesterházynak most is csak annyira futotta a szavazás estéjén, hogy az egész elnökség mögé bújva felajánlja a lemondását és a szociáldemokrácia európai rossz választási eredményével relativizálva saját sikertelenségét, ismét új programokról és stratégiákról papoljon, ahelyett, hogy azonnal, bár így is megkésve, de vállalta volna a személyes felelősséget a fiaskóért, csomagol és tudomásul vette volna, hogy pártja megbukott.
Ehelyett nyitva hagyta az utat szombatig, a választmány üléséig tovább manipulálhassa pártja vezető testületeit, amiben – ismerve ebbéli képességeit – akár sikerrel is járhat, vagyis maradhat a párt élén, amivel végleg a teljes jelentéktelenségbe süllyesztené az MSZP-ét, oda, ahonnan nincs visszaút, már semmi esély sem lesz visszakerülni a fősodrásba, a jelentőséggel bíró pártok közé.
Habár már innen is szinte lehetetlen a felállás, csak vegetálás és a vég , teljes egészében befellegzett az MSZP -nek, nincs jövője!
Így buknak el sorra a "nagyok". Előbb vagy utóbb mindenki sorra kerül, mert semmi sem tart örökké !
Szerk;Posta S.

Nem kifejezetten szimpatizálok a "rend-őreivel"...

...de most határozottan sajnálom őket az alábbi hír miatt ! (Az emberek igazságérzete úgy látszik nem mindig egyezik a vezető beosztású -BRFK- parancsnokok intézkedéseivel.)


Felfüggesztették azt a rendőrt, aki április elején Budapest belvárosában intézkedett egy meztelenül őrjöngő férfival szemben. Ugyanarról a személyről van szó, akivel szemben néhány héttel később a Bazilikánál is kénytelenek voltak rendőrök eljárni, és amely intézkedés ügyében ugyancsak felfüggesztettek egy rendőrt. 
Az eset furcsasága, hogy a BRFK a korábbi rendőri intézkedést mindaddig szakszerűnek találta, amíg a Tv2 le nem adott egy, a Youtube-ra is feltett videót

Két, a helyzetre ráadásul még túl finoman reagáló rendőrt már felfüggesztettek egy dühöngő őrült megfékezése miatt. 
Íme, a reakció: 
"Nem merünk majd intézkedni, kétszer is meg fogjuk gondolni, hogy érdemes-e egy őrjöngő, zavarodott embert megfékezni" – jegyezték meg rendőrök név nélkül azzal kapcsolatban, hogy egyik kollégájukat felfüggesztették munkájukból, miután egy másfél hónappal ezelőtti intézkedést a parancsnokok először szakszerűnek, majd mégis jogellenesnek minősítettek. 

És ez már csak hab a tortán, hogy "A Bazilikánál történtek után a Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiáján derült csak ki, hogy a zavarodott férfi Hepatitis C-vel fertőzött, a járőröknek a ruhájukat is le kellett adniuk. 
A férfit később kiengedték, és beszámíthatónak nyilvánították, hiszen május 16-án a Pesti Központi Kerületi Bíróságon jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélték, amelynek végrehajtását két évre próbaidőre felfüggesztették. Ennek időtartamára pártfogó felügyelet alá helyezték." 
Forráshír itt.
Szerk;Posta S.

Ami manapság már nem vicc !


- Ismered a viccet az osztrák "énekesnőről"?
-???...
- Nem?
- Pedig már szakállas... 







 Barta P.

Ismét választott az ország !

Az eddigi két EP-választás részvételi aránya is alacsony volt, a mostani azonban minden eddigit alulmúlt.

A 8 033 818 választásra jogosult közül 2 322 982 polgár adott le szavazatot, ez 28,92 százalékos részvételt jelent. 
Soha a rendszerváltás óta ilyen kevesen nem szavaztak országos választáson. Az már biztosnak látszik: több helyen is előretörnek az euroszkeptikusok Európa-szerte.
Hat párt jutott be az Európai Parlamentbe Magyarországról, a Jobbik a második, a DK majdnem beérte az MSZP-t, bejutott az Együtt-PM és egyetlen század százalékkal, de az LMP is. 

Ők kerültek be az EP-be;
 Fidesz (12): Pelczné Gáll Ildikó, Szájer József, Tőkés László (Erdély), Deutsch Tamás, Gyürk András, Gál Kinga, Schöpflin György, Erdős Norbert, Bocskor Andrea (Kárpátalja), Deli Andor (Vajdaság) Kósa Ádám és Hölvényi György.
Jobbik (3): Morvai Krisztina, Balczó Zoltán, Kovács Béla.
MSZP (2): Szanyi Tibor és Ujhelyi István,
DK (2): Az első helyen Gyurcsány Ferenc áll, ám - Bajnaihoz hasonlóan - az eddigi nyilatkozatok szerint nem készül Brüsszelben politizálni. A listán Molnár Csaba és Niedelmüller Péter követi őt.
Együtt - PM (1): Bajnai Gordon áll a lista első helyén, ám ő már bejelentette, hogy nem készül Brüsszelbe. Jávor Benedek így a befutó.
LMP (1): Meszerics Tamás
 A Seres Mária Szövetségesei és a Haza Nem Eladó Párt nem érte el az 5 százalékos bejutási küszöböt.
NVI forrás
Barta P.