Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. április 12., szombat

Az örök igazság

A SZÁMLÁT MINDIG KI KELL FIZETNI!

Kohn, a sárkányölő hős nagyon kedvelte a királynőt a mellei miatt.

Nézegette, de csak sunyin, mert tudta, hogy ha csak megpróbálná megérinteni a királynő melleit, halálbüntetés várna rá, sárkányölő ide vagy oda. De nem tudott megszabadulni a nagy vágytól. Egy nap aztán Kohn bevallotta a királyi főorvosnak a problémáját.

- Na, ha csak ennyit akarsz, én tudok neked segíteni, mondta a doki.
De az bizony 1000 aranyadba kerül.
Kohn gondolkodás nélkül belement a dologba.

Másnap az orvos, míg a királynő fürdött, viszketőport szórt a királynő melltartójába. Amikor a királynő felvette, istentelenül viszketni kezdett neki. Rohantak az orvosért, aki nagy tudálékosan megvizsgálta a királynőt, majd így szólt:
- Tudom mi erre a szörnyű betegségre az orvosság. Khon, a sárkányölő hős nyála kell, 4 órát kell nyálával mosogatni a királynő melleit, s a baj elmúlik.

A király mindenáron segíteni akart a feleségén, hát azonnal hívatták Kohnt, a sárkányölőt, aki boldogan nekilátott, s négy órán át szopogatta, nyalogatta a királynő csodálatos, hatalmas kebleit, akinek el is múlt a viszketése.
Kohn elégedetten távozott és még nagyobb hősként ünnepelték ezek után.
Amikor visszaért a portájára, már várta az orvos, s mondta, akkor most kéri az 1000 aranyat.
Kohn jó nagyot röhögött az orvoson, hiszen már megkapta, amit akart, s tudta, az orvos nem tudja őt feladni, mert akkor saját maga is nagy bajba keveredik, s így eszében sem volt fizetni.
- Majd, ha hülye lennék, mondta, s kirúgta az orvost.
Na, másnap az orvos egy hatalmas adag viszketőport csempészett bele a király alsógatyájába. A király azonnal hívatta Khont, a sárkányölő hőst...

Mi ebből a tanulság?
A SZÁMLÁT MINDIG KI KELL FIZETNI!

Barta P