Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. március 31., kedd

Dicsérd a "hatalmat" ! Mint az ötvenes évekbe !

Óvodás kisgyerekeknek kellett versben dicsőíteniük a kormányablakokat !
Betanított mórahalmi óvodások szavalták el, mi is az a kormányablak, és miért tartoznak hálával szüleik nevében a "hivatalnak". Nógrádi Zoltán fideszes polgármester szerint ez természetes, az ovisokat szinte minden települési megnyitóra elhívják.
Meglepő felvételt közölt a mórahalmi helyi televízió: a helyi kormányablak átadásán ünneplőbe öltöztetett gyerekek szavalnak, énekelnek.

 video;youtube

A fellépést az önkormányzat szervezte, állításuk szerint a szülők beleegyeztek a dologba. 
Nyilván szerencsés olyan helyzetet teremteni, különösen egy ekkora településen, hogy valakinek nemet kelljen mondania az önkormányzat felkérésére.
Forráshír; ITT

(Mórahalom egy nagy „falu”, bár ma már az ilyet városnak becézik. Munka nincs, illetve erősen korlátos. Viszont van egy olyan népcsoport, amely agresszíven, aljas módon, becsületet, morált és erkölcsöt nem ismerve uralkodik. 
Érzik a lakók, de amikor lehetne képtelenek megszabadulni tőlük, mert semmi szervezettséget és reményt adó változást nem bír felmutatni senki, mint alternatívát a jól szervezett csoporttal szemben. A „falu elitje” jól felfogott érdekében beállt, vagy eleve  közülük való volt. Ez az "elit" uralja a teret,-sajnos országszerte. 
Ott ülnek az oviban, ahol férőhely hiány van, ott ülnek a mórahalmi cégekben, üzletekben a munkaadói oldalon és szelektálnak a munkavállalók között. Természetesen az önkormányzat minden szintjét már az elején kisajátították.
De ez nem tart örökké. Egyszer talán hirtelen, valami banális ok betölti az utolsó csepp szerepét és akkor jön a változás. Hogy ez mikor fog bekövetkezni, azt nem lehet tudni, de hogy bekövetkezik az biztos ! -a szerk. )
Szerk;Posta S.