Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. augusztus 3., szombat

Valóban halálút a 471-es főút?


 Kép:haon
Egy érdekes írás olvasható a Haon honlapján,amelyben Tasó László nyíradonyi polgármester, országgyűlési képviselő és immár frissen kinevezett megyei útügyi biztos nyilatkozik a Naplónak.
A képviselő elmondja,hogy a konzultációkat követően, 30 napon belül elkészül a hajdú-bihari útfelújítások sürgősségi listája, amelyen a 471-es főútnak is természetesen ott a helye.
Tasó László nem érti, miért nem készültek még el a kiviteli tervek, hiszen, mint mondta, Orbán Viktor és Lázár János tavaly ősszel személyesen neki ígérte meg, hogy 2,5 milliárd forintot különítenek el a tervekre!
Hamza Gábor Hajdúsámsoni polgármester úgy emlékszik, hogy a 471-es főút ügye már az 1994-es (!) választásokon is kampánytéma volt, tehát közel húsz éves problémáról van szó.
 A hajdúsámsoni lakosok már a ’90-es évek közepén azért szerveztek félpályás forgalomlassító demonstrációkat a 471-es főút Debrecen-Hajdúsámson közötti szakaszán, mert feltűnően megszaporodott a halálos balesetek száma. Hamza Gábor polgármester azt mondja, ebben az ügyben azóta se történt semmi.

(Szeretném Hamza polgármester úr nyilatkozatát kiegészíteni annyival,hogy'96-ban valóban volt egy félpályás forgalomlassító demonstráció amely nemcsak a megszaporodott halálesetek miatt volt,hanem főleg a Hajdúsámsont elkerülő út megépítése miatt,amivel természetesen a balesetek száma is csökkenne.  [ Hivatkozás]
Annak idején fel is röppent a hír,hogy ez a szakasz-amely sámsonkertnél kezdődött volna és elkerülte volna Hajdúsámsont- megépítése az átmenő forgalom drasztikus csökkenésével több vállalkozás érdekeit sértette volna és a háttérben megindult  lobbizás az elkerülő út ellen.
Ez viszont csak feltételezés volt, senki nem tudta bizonyítani de egy biztos, hogy az elkerülő út azóta sem épült meg és valóban  ebben az ügyben azóta sem történt semmi előre haladás.-a szerk .  )
Szerk;Posta Sándor.