Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. augusztus 5., hétfő

Lövöldöző fiatalt lőtt le a rendőr...Bronxban.

Lelőtt egy tizennégy éves fegyveres fiút helyi idő szerint vasárnap hajnalban egy rendőr New Yorkban.

Shaaliver Douse, a fiú, akit lelőttek
Shaaliver Douse, a fiú, akit lelőttek
Shaaliver Douse, a fiú, akit lelőttek
Fotó: Handout
Shaaliver Douse, a fiú, akit lelőtt

A színes bőrű fiút, bizonyos Shaaliver Douse-t az állkapcsán találta el egy gyalogos járőr Bronxban. A fiatal a helyszínen meghalt.

Biztonsági kamerák felvételén - amelyet a New York-i rendőrség hozott nyilvánosságra vasárnap este - látszik, amint a fehér pólót és farmernadrágot viselő Douse rálő egy éjjel-nappali üzlet bejáratánál álló férfira, majd üldözőbe veszi. A beszámoló szerint több lövést adott le rá egy 9 milliméteres lőfegyverből.
A helyszínre érkező két rendőr felszólította Douse-t, hogy tegye le a fegyvert. A fiú nem engedelmeskedett, a tájékoztatás szerint a rendőrök felé fordította a fegyvert, mire egyikük lelőtte.
"– Nem tudom, hogy mit tehettek volna a járőrök másként. Valaki rálő valakire, fegyverrel rohanva az utcán. Rászóltak, hogy dobja el. Egy lövés dördült az utcán. Azt tették, amit elvárunk a rendőröktől bármilyen tapasztaltak is – nyilatkozta Raymond Kelly, a New York-i rendőrfőnök."

A fiú ellen már májusban is büntetőeljárás indult gyilkossági kísérlet vádjával.
(A rendőrség szerint a bronxi Nine banda tagja volt, [14 évesen banda tag !-a szerk. ] korábban is kapták már el fegyverrel, legutóbb egy rivális banda egyik tagja elleni gyilkossági kísérlettel gyanúsították.) A gyanú szerint meglőtt egy 15 éves fiút Bronxban nem messze attól a helytől, ahol vasárnap hajnalban a halálos lövés érte.
Forrás hír itt
Szerk;Posta S.