Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. március 2., vasárnap

Bő egy napjuk maradt a pártoknak...

...és a független indulóknak arra, hogy összegyűjtsék az áprilisi országgyűlési képviselő-választáson induláshoz szükséges legalább 500 érvényes ajánlást.

Hétfő délután 16 óráig kell leadniuk a jelölteknek az országgyűlési egyéni választókerületi bizottságoknál (oevb) az összegyűjtött ajánlásokat tartalmazó ajánlóíveket, és addig lehet bejelenteni az indulási szándékot is.
A határidőn túl beérkező ajánlásokat és jelentkezéseket a bizottságok már nem fogadhatják el. 
Az ajánlásokat a bizottságok mellett működő irodáknak ellenőrizniük kell. 



Hogy  mi is "trendik" (a mostani divat szerint általános ízlésficamosak) legyünk, íme egy "úgynevezett"
KAMPÁNYVIDEÓ
Amely talán igazat is állít!

Egy kis "könnyű" bulvár

A szombat esti Belevaló Világ kedélyesen zajlott, a betelefonálók nagy része elmondta, hogy Charlotte-ot várja vissza a villába, többségük nem annyira szimpátiából, mint inkább a Dorkával szembeni ellenszenv miatt. Eljött viszont az a pillanat, amit Csobot Adél valószínűleg rémálmában sem képzelt volna el: egy női betelefonáló élő adásban hozta őt különösen kellemetlen helyzetbe.

A nő szerint ugyanis az online adásban Iza egy pofont adott Aureliónak, az erőszak pedig a szabályok alapján kizárással jár, így felháborodásának adott hangot, hogy Simont ugyan kizárták egy pólótépés miatt, az említett pofon viszont nem került be még az összefoglalóba sem. "Szegény" Csobot arcán megfagyott a mosoly, részben valószínűleg azért, mert fogalma sem volt, valóban csattanhatott-e el pofon, másrészt pedig nem volt könnyű helyzetben, hogyan válaszolhatná meg ezt a reklamálást.
Végül inkább elterelte a témát, mi pedig a műsor után körülnéztünk netes fórumokon, vajon mit tudhatnak erről a pofonról a műsort elszántan követő internetezők.
Ott találtuk meg a lenti felvételt, melyen Iza és Ádám viccből birkózik, Aurelio pedig a birkózás közben megpróbálja vetkőztetni a lányt. Egy pofon valóban elcsattant Izától utána, de a játék hevében, és senki nem vette komolyan. A csattanás és a közvetlen előzmény 07:25-től látható.



Szerk;Posta S.

Kezd megvilágosodni...

...miért is volt fontos,hogy Saunders -"ez az igazi magyar gyerek"-nyerje a  jogot,hogy  képviselje hazánkat az idei Eurovíziós Dalfesztiválon ? 

 A rokoni szálak kibogozásába Kállay Kristóf (54), a híres (?) kormányfő unokája kezdett bele.

"– Nagyapám a családban gyakori utat járta be, főszolgabíró, majd főispán volt Szabolcs megyében. A Bethlen-kormány idején került be az országos politikába. 1942 és 1944 között miniszterelnök lett. Az volt a fő célja, hogy az ország területét megkímélje a harcoktól, és a háborút egy kedvezőbb békével fejezhessük be, ám 1944. márciusában a németek bevonulásával menekülnie kellett. A Sándor-palota alagútján keresztül feleségével és legidősebb fia családjával együtt a  Várpalotába szökött, majd a török követségen leltek menedéket. 
Az októberi nyilas-hatalomátvételt követően végül fel kellett adnia magát. Elhurcolták, a mautthauseni és a dachaui táborban lett fogoly, a háború végén pedig az amerikaiak szabadították ki, hogy aztán Capri szigetén és Rómán át az Egyesült Államokba kerüljön. Ott is halt meg 1967-ben" – mesélt nagyapjáról Kristóf.

"Egy igaz ember
Az énekes büszke lehet az egykori miniszterelnökkel való rokonságára: a nácizmust gyűlölő Kállay Miklós igyekezett előkészíteni Magyarország kilépését a II. világháborúból. 
1943-ban titkos fegyverszüneti egyezmény született Nagy-Britannia és Magyarország között, amelynek értelmében hazánk feltétel nélkül leteszi a fegyvert a Balkánról érkező angol–amerikai csapatok előtt. Ilyen csapatok végül nem érkeztek, de Kállay volt az a politikus, aki visszautasította mind a zsidók deportálására, mind a számukra a sárga csillag viselésére vonatkozó német követeléseket."
A teljes írás olvasható a BLIKK oldalán  Bajkó Panka tollából.
Megosztotta;Barta P.