Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. február 2., kedd

Vigyázz, mert fenyeget a Microsoft !

Beváltja tavaly őszi ígéretét (fenyegetését?) a Microsoft, és február elsejétől ajánlott frissítésként küldi ki a Windows 10-frissítést a rendszer 7-es, illetve 8.1-es verzióit futtató felhasználóknak. A változás nem azonnali, ahogy a legtöbb hasonló lépést, ezt is fokozatosan indítja be a Microsoft, így naponta a felhasználók bizonyos százaléka kerül be az érintettek közé, a teljes populáció elérése akár hetekbe is kerülhet.
A lépés következménye, hogy amely gépeken a frissítések automatikus telepítése van beállítva - azaz a felhasználók többségénél - a legújabb Windows telepítője automatikusan elindul majd.

 Elvben ezt követően is lesz lehetőség a telepítés leállítására, a Microsoft korábbi döntései ismeretében azonban valószínűleg rengetegen akaratuk ellenére is feltelepítik majd a rendszert. 
Az újdonság tehát, hogy a telepítés ezúttal automatikusan elindul, azt a felhasználónak manuálisan kell beavatkoznia, ha nem szeretné a Windows 10-et.
A változásokat akkor is van lehetőség visszacsinálni, ha a telepítés sikeresen lezárult. Aki elégedetlen a Windows 10-zel 31 napig még a frissítés után is visszaállíthatja a rendszert a korábbi 7-es vagy 8.1-es verzióra, ennyi ideig tartja meg a régi rendszer lementett képét a Windows 10. 
Aki pedig egyáltalán hallani sem akar az új változatról, a beállítások között az erre vonatkozó értesítéseket is kikapcsolhatja, de az eldugott beállítást tipikusan csak haladó felhasználók fogják meglépni
Rossz hír, hogy a telepítőfájlok előtöltése továbbra sem változik, a több gigabájtot foglaló Windows 10 telepítőt a Windows Update ezután is letölti a háttérben és előkészíti azt a telepítésre - csökkentve a felhasználó számára elérhető teljes háttértár-kapacitást.
Barta P.