Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2018. március 21., szerda

Amire számítani lehet(ett) !

Cigányzónák alakulnak? – etnikai csere Észak-Magyarországon ! Huszonöt év alatt megduplázódott a magyarországi cigányság lélekszáma, s az ország több pontján lakosságcsere zajlik -írja a március 15.én megjelent Heti Válasz !
Sodródunk a prognózis megvalósulása felé: 2050-re nyolcmilliós lélekszámú országgá zsugorodunk, és ebből kétmillió a roma etnikumhoz tartozik majd – két nagy gettórégióban élve (legalábbis, ha nem sikerül az integráció). 
Magyarországon a nyolcvanas években mindössze 13 olyan település volt, amelyben többségben éltek a romák, ma 134.
 A cikk alapjául szolgáló Területi Statisztika című kiadványban megjelent roma felmérés azt is jelzi, hogy csak a folyamat elején tartunk. 
Felkészül több száz újabb falu, amelyek már elérték a 20 százalékos kritikusnak nevezett küszöböt, és immár jelentős méretű városok is efelé tartanak. 
Magyarország legnagyobb gondja jelenleg a migráció – de nem a külső (azt sikerült a kerítéssel, külpolitikai és határrendészeti eszközökkel kezelni), hanem a belső. Mert ezeken a településeken felgyorsul a belső vándorlás, rengetegen elköltöznek, mások pedig beköltöznek.
Szerk;Posta S.