Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. augusztus 31., szombat

Ma vége a nyárnak...holnaptól itt az ősz.


Hazánkban a meteorológiai nyár június 1-jétől augusztus 31-ig tart.

A nyár hivatalosan is véget ért, ilyenkor pedig mindenki imádja átadni magát az évi rendes szenvedésnek. Fátyolos szemmel nézegetjük a nyaraláson készült fotókat, és nagyokat sóhajtozunk, hogy korábban megy le és később kell fel a nap, a dinnyébe pedig nem csak, hogy belepisilt a Lőrinc, de már nem is nagyon kapható. Pedig a nyár végével nem csak a dinnyék, hanem a gondjaink egy jelentős része is eltűnik - csak ezt nincs időnk észrevenni, annyira lefoglal minket a nyár siratása.
Ahogy az esték hűvösebbek lesznek, végre előkerülhetnek a szekrényből a rég elfeledett átmeneti kabátok, nem beszélve a csizmákról és bakancsokról.
Végre lehet tesztelni a tél végi leárazáson vásárolt pulcsikat is, és újra előkotorhatjuk a puha sálakat, kendőket.
Az ősz a tévéfüggők számára is csodálatos izgalmakat rejt, de akik online követik a sorozatokat, azok is egészen biztosan remegve várták már a szeptembert. Hogy csak a "legfontosabbakat" említsük, pl-ul a "Barátok  közt" meg az "X faktort". (Lesznek viszont olyanok is akire mindezen "produktumok" a frászt hozzák majd rá.-a szerk.)

Szeptember elején valahogy mindig az az érzésem-lehet hogy ez a boldog gyerekkor maradványa amikor is becsengettek az iskolába az új tanév első napján -,hogy megint öregebbek lettünk egy évvel. Érdekes dolog hogy az emberek döntő többsége ezt szilveszter-újév hajnalán éli meg.
Na de örüljünk,hogy ma még szép idő van és menjünk ünnepelni délután mivel ma van Hajdúsámsonban a Városnap ahol, változatos műsorral és rendezvényekkel szórakoztatják a lakosságot.
Szerk;Barta P.