Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. január 1., kedd

Gondolatok újév hajnalán...

Csend ülte meg az országot.Nem néma... de mégiscsak csend.Ez a csend érezhető volt Sámsonkertben is szilveszter éjszakáján.A korábbi években ugyanis elkezdődött a mulatozás,petárdázás már az esti órákban és ez szinte reggelig tartott.
Most éjfélkor innen-onnan egy két durranás hallatszott és kész.Ebből talán annyit meg lehet állapítani,hogy az embereknek nincs pénze petárdákra, önfeledt szórakozásra  ?

Talán mindenki otthon csendben ünnepel és gondolkodik úgy a múlt mint az újesztendőn ? Igen sajnos az emberek magukba fordulnak,bizalmatlanokká válnak egymással és világgal szemben is.

Tapasztalható ez a patikában, az utcán,vagy akár bevásárlás közben a boltban is.Ma már csak a legszükségesebbet mondjuk egymásnak ami nagyon általános semmitmondó közhely.Hogy vagy?Szüleid? Munka megvan még…? Ennyi!Aztán gyors búcsúzkodás,majd indulás tovább, vagy ha nem akkor a csend. A kínos csend. Bizalmatlanok lettek az emberek. Mert nem tudják, a másik hogyan áll a világ dolgaihoz. És ez a válságban, a pénztelenségben, a kilátástalanságban felértékelődik. Ugyanakkor az egyre jobban nyomasztóvá váló csend,talán vihar előtti csend. A "cérna"pattanásig meg van feszítve,amely bármelyik pillanatban szakadhat! Nem tudni mit hoz a jövő de ez a kínos csend nem biztos hogy jó előjel...Vajon hová vezet ez az út?
Szerk; K.V.