Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. május 10., kedd

Mostantól csak "méretes" krumplit lehet árulni...

"A burgonya nem lehet kisebb 3,5 × 3,5 centiméternél, az újburgonyának pedig minimum 2,8 centiméteresnek kell lennie."...és ezt megmondták a krumplinak is ? (Hofi után szabadon.)

A Földművelésügyi Minisztérium rendelete a Magyar Közlönyben jelent meg. A rendelet alapján ezentúl csak olyan burgonyát lehet árusítani, amely a fajtára jellemző megjelenésű, ép, nem hiányzik belőle és nem is sérült.
A csomagolt és a lédig krumpli is csak egészséges, tiszta, kemény állapotban adható el,írja a faktor.hu
Mostantól nem lehet olyan burgonyát eladni, amelyen barna foltok, repedések, vágások vagy harapásnyomok vannak. Az olyan burgonya sem tehető a polcokra, amelynek a héja alatt szürke, kék vagy fekete foltok vannak.

A csomagoláson mostantól minden esetben fel kell tüntetni azt is, hogy „étkezési burgonya” vagy „újburgonya” van-e benne, (mert az újburgonya talán nem étkezési ?) a fajta, a csomagoló és a forgalmazó neve és címe, valamint a csomagolás időpontja mellett. 
A csomagra még az elkészítési módot is rá kell írni !
(És ezt valaki ellenőrizni is fogja, hogy hogyan fogom elkészíteni ? Mert ha nem, akkor javaslom, meg kell  alakítani a Nemzeti Krumpli Elkészítési és Ellenőrzési Minisztériumot egy miniszterrel, és 8-10 államtitkárral akik pár milliós fizetésért majd ezeket ellenőrizni fogják. Hiszen annyi sok "haver" van még akinek szüksége lenne valamilyen jól fizető beosztásra -a szerk. )
Szerk; Posta S.