Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. január 5., kedd

2016 Január elsejétől tilos megkötve tartani a kutyákat !

De ennek bizony nem mindenki örül, mert azóta...

 Barta P.

Nem lehet elég korán kezdeni...

Úgy tartják, az egyik legnehezebben tanulható nyelv a magyar. Ugyanakkor a legszebb is, hiszen dallama, csengése máséhoz nem hasonlítható. Talán épp ezért meghökkentő az a központi feladatlap egy része, amire a napokban a középiskolákba felvételiző nyolcadikosok „gyúrnak".  Nyelvtanból. 

Eszerint pedig: „ mit dumázol csávókám figyu láttá má ilyet szuper giga medzsik tévé sirály én asszem lepasszolom neked nincs most lóvém" betűtengert, pardon: szlengnek (én inkább a "rejtett tartalékok" sajátos nyelvhasználatának nevezném, és tessék tudomásul venni balga népség, hogy ez két hét múlva felvételi anyag lesz a MAGYAR iskolákban !-a szerk. ) nevezett szöveget kellett egy feladatban a gyerekeknek tagolniuk, értelmezniük, és mellesleg helyesen leírniuk a köznyelvi „változatot". 

  Facebook / kisalfold.hu forrás

 Most, hogy tfőtől a téli szünet után újra becsengettek az iskolákban, a tanerők – szükség esetén - újra figyelmeztetik a nebulókat az udvariasságra, a köszönésre, a magyar nyelv választékos használatára.  Nem adják fel... 
Minden tiszteletem a MAGYAR pedagógusoké !
Szerk;Posta S.