Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. szeptember 12., szombat

Az igazi szíriaiak otthon maradtak...

 Kisebb ún. patrióta szervezetek tüntetést tartottak Belgrádban a szerb kormány ellen. Az államvezetés migrációs politikája is szóba került.

A képen: Rima Darious
A demonstrációnak azonban akadt egy érdekes színfoltja, amely mindenképpen figyelmet érdemel.
Rima Darious szíriai lány, aki a rendezvény vendégeként mondott beszédet, rávilágított az Európába tóduló nemzettársainak szándékára.
 ( Ez is egy érdekes gondolat, ugyanis  ő belülről látja a Szíria gondjait !)
 Ha az itt látható emberek egyáltalán menekültek lennének, az első biztonságos helyet választották volna maguknak, most nem néznénk őket, ahogy összecsapnak a magyar rendőrséggel, és ahogy próbálnak nyomulni Németországba - mutatott rá a szíriai lány, majd hozzáfűzte: felmerül a kérdés, vajon a Nyugat miért nem oldja fel a Szíria elleni szankciókat, amelyek következtében ez az ország 143 milliárd dolláros kárt szenvedett? 
Továbbá: a Nyugat miért nem segít Szíriának, hogy felszámolja a terrorizmust? Ahelyett, hogy menekültekre költené a pénzt, célszerűbb lenne, ha lerombolt szíriai házak újjáépítését támogatná.
Egyébként egy öttagú család, amely Euróba indul, az útra félretett-szerzett pénzen házat vásárolhatna magának a szíriai védett övezetben, ahol szolid életszínvonalra számíthatna.
Ezek az emberek tehát nem tekinthetők igazi menekülteknek. Gazdasági migránsokról van szó - szögezte le Rima Darious. Forráshir itt.
Szerk;Posta S.