Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. október 4., vasárnap

Németországban is kezdődik !



Egy  migráns szerint az étel nem olyan, mint amihez hozzászoktak. Ezek az ételek fehér embereknek valók, ők pedig feketék. Sokan nem is eszik meg az ételt, csak a kávét és a teát isszák meg. A rizs nem olyan rossz, talán még a spagettit is meg lehet enni, de itt minden tele van cukorral – teszi hozzá a híradóban megszólaló férfi. 
(Talán otthon kellett volna maradni és ott enni a "hazait" !-a szerk.)
Szerk;Posta S.

Mi lenne ha...

A Bloomberg Robin Hood indexe eljátszott a gondolattal, mi lenne ha az egyes országok leggazdagabb emberei felszámolnák a vagyonukat és szétosztanák  a legszegényebbek között.
Persze az, hogy ki mennyit kap, nagyban függ attól, hogy az adott országban hányan élnek, és mekkora a leggazdagabb ember vagyona. 

Ebből a szempontból Ciprus és Svédország nélkülözői járnak a legjobban: John Fredriksen, a Norvégiából származó ciprusi 15 milliárd dolláros vagyona fejenként 45 968 dollárt jelentene a ciprusi szegényeknek, amivel már komoly dolgokat lehet kezdeni, de hasonló jóra számíthatnának a svédek "szegényei". Ingvar Kamprad 45 milliárdos vagyonából mindenkinek 33 149 dollár jutna.

Lássuk mennyit kapnának a nélkülözők Magyarországon? Ehhez segítségül hívjuk a Napi.hu évente összeállított "100 leggazdagabb magyar" kiadványát és a Tárki tanulmányát a 2014-es szegénységi adatokra vonatkozóan. 
A leggazdagabb magyar a kiadvány szerint Csányi Sándor OTP-vezér, befektető és üzletember, vagyona 165 milliárd forintot tett ki. A Tárki elemzése alapján pedig a lakosság 16,6 százaléka, azaz 1,6 millió ember él szegénységben, tehát a háztartás nettó jövedelme nem haladta meg a havi 78 ezer forintot. 
Ha Csányi Sándor szétdobná vagyonát ennyi ember között, fejenként 103 125 forint ütné mindenkinek a markát. A normális élethez még mindig kevés egy kicsit, az éhenhaláshoz viszont sok.
Szerk;Posta S.