Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2017. július 13., csütörtök

Napjaink megvannak számlálva !?

A gyermektelenségnek lenne az egyik legnagyobb pozitív hatása környezetünkre és bolygónk jövőjére nézve ! Növényi alapú étrend, autómentes élet, kevesebb légi közlekedés és sokkal kevesebb utód - ezekkel a tudatos döntésekkel nagyban befolyásolhatnánk bolygónk jövőjét !-állítja Seth Wynes.

foto;internet
 Minden egyes új ember elképesztően pusztító hatással van ugyanis a Földre.
Vonatkozik ez főleg a fejlődő országokra, ahol egy "családban"  nem ritka az 5-6 gyerek sem !
Egy fejlődő országban élő és gyermeket nem vállaló személy évente 58,6 tonnával csökkentheti szén-dioxid-lábnyomát gyermeket vállaló társához képest a jelenlegi kibocsátási ráták alapján.

A környezettudatosság ma már szerencsére hazánkban is egyre elterjedtebb. A mindennapokban a legtöbb háztartásban szelektív hulladékgyűjtésben, energiatakarékos izzók vagy éppen környezetbarát tisztítószerek használatában nyilvánul meg. Egy új kutatás szerint azonban azzal tehetnénk a legtöbbet bolygónk jövőjéért, ha nem vállalnánk gyereket. 
 39 környezetvédelemmel kapcsolatos tanulmány és kormányjelentés elemzése után a tudósok azt is megállapították, hogy a kormányok által sulykolt zöld intézkedések, mint az újrahasznosítás vagy az energiatakarékos izzók használata valójában igen minimális hatással vannak a szén-dioxid-kibocsátásra.

 Seth Wynes, a problémával foglalkozó tanulmány vezető szerzője - aki egyébként szintén gyermektelen - így nyilatkozott: "Megállapítottuk, hogy egyénre lebontva négy fontos lépéssel tudnánk jelentősen csökkenteni az ökológiai lábnyomunkat: növényi alapú étrenddel, kevesebb légi közlekedéssel, autómentesen élve, és kisebb családokat alapítva. Ezek a lépések sokkal nagyobb potenciállal rendelkeznek a kibocsátások csökkentésére, mint a kormányok által támogatott stratégiák " -írja a Daily Mail .
Barta P.