Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2018. március 5., hétfő

Változások WIFI fronton !

Alig néhány hónappal ezelőtt, 2017 októberében derült fény arra a biztonsági hibára, ami minden internetezőt érint. A belga Mathy Vanhoef kutató a wifi-routerek biztonságáért felelős WPA2 protokollban talált olyan hibát, ami miatt feltörhetővé vált az eszköz.
A feltárt hiba is azt mutatta, komoly szükség van már a jelenleg 15 éve használt védelmi protokoll lecserélésére, és úgy tűnik, az idei évben véglegesedik a megoldás. 

Az eszközminősítéssel foglalkozó iparági szövetség, a Wi-Fi Alliance nemrég jelentette be a WPA3-as biztonsági protokollt, aminek köszönhetően jóval biztonságosabb lehet a wifis netezés.
A WPA3 a jelenleginél jobban védi a személyes adatokat az ingyenes, nyílt wifi esetében is, illetve hatékonyabb védekezést tesz lehetővé az úgynevezett brute force támadásokkal szemben is: bizonyos számú sikertelen próbálkozás után egyszerűen blokkolná a belépést. 

Emellett jön a 192 bites védelem is, ami elsősorban a kormányzati szervek, vagy az ipari szereplők számára nyújthat magasabb védelmi szintet.
A fejlesztők szerint az új szabvány -állítólag- még az idei évben elérhető válik az otthoni és a céges routerek számára is. Forráshír itt
Barta P.