Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. május 3., kedd

Nyakára nőtt a népnek az állam !

Adóemelést jelentett be 2017-re a kormány !
Elkészült a tavaszi adócsomag ! A javaslatot kedden be is nyújtja a Nemzetgazdasági Minisztérium a parlamentnek – jelentette be Tállai András.

 A dohánytermékek adója 29 százalékkal emelkedik 2017 végéig, az üzemanyagban pedig kinéz egy 5-10 forintos automatikus (!) jövedékiadó-emelés.
A parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, aki egyúttal a NAV vezetője is, azt mondta, a kormányzati ciklus legnagyobb jelentőségű és terjedelmű adótörvény-módosítását készítették el. 
Vagy 30 törvény változik, de az adórendszer alapvető keretei nem változnak. 
A törvényjavaslat jelentős része csak január 1-jén lép hatályba.
Az már biztos, hogy drágulni fognak a dohánytermékek. A dohánytermékek adója ugyanis 29 százalékkal emelkedik, 3 lépcsőben, 2017. december végéig. Az első emelés idén szeptembertől lép életbe, e mellett 2017-től zárjegy kerül majd ezekre a termékekre is, mint az alkoholos italokra. Emellett az e-cigaretta is bekerül a jövedéki termékek körébe.

A másik rossz hír, hogy drágulhatnak az üzemanyagok is. A törvényjavaslat ugyanis az olajár világpiaci változásához köti az üzemanyag jövedéki adóját, és ha a meghatározott szint alá csökken a Brent világpiaci ára, akkor emelkedik a jövedéki adó.
A kormány két alternatívát javasol a parlamentnek, 40 és 50 dolláros szintet, amit minden negyedév végén vesznek figyelembe. Ha az olajár 40 vagy 50 dollár alá esik hordónként, a jövedéki adó 5 forinttal emelkedik a benzin, és 10 forinttal emelkedik a gázolaj esetében.
Forráshír 
Szerk;Posta S.

"Bakik" havi kétmillióért ?

Hétfő este mutatkozott be a Tények két új műsorvezetője, Marsi Anikó és Gönzi Gábor, de nem csak a híradósok személye változott, hanem maga a műsor is, többek között a díszlet is megújult.
A nézők szerint a Fókuszban már összeszokott egykori kollégák között az első élő adásban megvolt az összhang, de Marsi Anikó debütálásával nem volt mindenki elégedett.
Tény, hogy a hét év kihagyás után visszatérő tévés sokat bakizott, megbotlott a nyelve, látszott rajta, hogy nagyon izgul.
Lehet jobban és több ideig kellet volna felkészülnie ?
A kommentelők is reagáltak a változásra, ami nem kifejezetten volt pozitív. 

 




"Borzasztó, Marsi Anikó bakizik ezerrel, néha annyira artikulál, hogy szinte vicsorog! Gábor elmegy, de híradóhoz laza ez a stílus. Az pedig hogy, ketten konferálnak fel egy hírt..... no komment! "
"Azurák és Várkonyi Andrea gyertek vissza!"
"Elég "Fókuszosan" konferálják fel a híreket, főleg a Gábor. De annak idején nekik a Fókusz jobban állt, igaz  felettük is kezd eljárni az idő, mint  új gazdájuk felett"
Barta P.

Eső után...

Hétvégén, botrányos körülmények között indult útjára a Felcsúti kisvasút. A sínek mentén élő felcsútiaknak azóta pokollá vált az élete.
A mozdony minden kereszteződésben dudál, a kürtszó pedig hosszasan visszhangzik a völgyben, a házak között.


Szinte a nullával vált egyenértékűvé egy élet munkája a kisvasút üzembe állításával- panaszolta néhány felcsúti lakó a Népszabadságnak.
A kisvasút egyelőre a Puskás Akadémiát az Alcsúti Arborétummal összekötő 5,7 kilométeres távon közlekedik, de ezt valószínűleg még bővíteni fogják.
A panaszáradat pedig záporozik tovább: amikor először dudált, elejtettem a tányért- mondja egy háziasszony, egy másik helybéli pedig arról panaszkodik:szeretnénk kiülni a kertbe, de mindenki belát a vonatról.
Még a medencét sem tudjuk felállítani az udvarra, mert mindenki fényképez.
Az éjszakai műszakosoknak különösen nagy szívás a kisvasút, mert mint mondják, ha félóránként rájuk dudálnak, egy szemhunyást sem tudnak aludni napközben...
/Bizony kedves felcsútiak, így jártatok ! Lehet Ti nem ezt akartátok 2010-ben, de legközelebb jobban figyeljetek ! Most ez így sikerült ! -a szerk. /
Szerk;Posta S.