Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. augusztus 18., szombat

Kisebb és drágább kenyeret augusztus 20-ára ?

 Orbán Viktor ellenzékben tett nyilatkozatát olvassák a miniszterelnök fejére a szocialisták, a kormányfő ugyanis korábban még arról beszélt: nem azon kell vitatkozni, hány szeletre vágjuk a kis tortát, hanem azt kellene elérni, hogy nagyobb tortát süthessünk.

Az MSZP szerint kisebb és drágább kenyeret kap az ország augusztus 20-ára az "Európával hadban álló kormánytól", hiszen a statisztikai mutatók gazdasági recesszióról és rendkívül magas inflációról tanúskodnak.-olvasható a Népszava online portálon.

Józsa István, a szocialisták frakcióvezető-helyettese beszélt erről szombaton, az MTI-nek, hangsúlyozva, hogy Matolcsy György gazdaságpolitikáját, a "matolcsyzmust" súlyos felelősség terheli a jelenlegi rossz helyzet kialakulásáért. Szerinte a nemzetgazdasági miniszter "extra adóemeléseinek" tudható be például a magas infláció negyven százaléka. Az ellenzéki politikus szerint e nélkül az ország már az uniós célnak megfelelő, 3,5 százalékos infláció környékén teljesítene.
Józsa István felidézte Orbán Viktor ellenzékben tett nyilatkozatát, vagyis nem azon kell vitatkozni, hány szeletre vágjuk a kis tortát, hanem azt kellene elérni, hogy nagyobb tortát süthessünk. Az MSZP szerint ehhez új kormányra, gazdaságpolitikai fordulatra, de mindenekelőtt Matolcsy György menesztésére lenne szükség. "A végső ünnepi megoldás" pedig 2014-ben jöhet el, amikor végre egy a nemzetközi bizalmat is visszanyerő új kabinet állhat fel, fűzte hozzá Józsa.

Letörli a vírusirtót az új vírus !!



A Bafruz trójai egy többfunkciós kártékony program, amely a számítógépek védelmének meggyengítése mellett adatlopásból valamint szolgáltatásmegtagadási támadásokból is kiveszi a részét.
 A Bafruz trójai számos feladat elvégzésére alkalmas. Mielőtt azonban nekilátna a tényleges károkozásnak, gondoskodik arról, hogy a későbbi tevékenységeit ne hátráltassák biztonsági szoftverek - írja a Biztonságportál.

Eltérően sok más károkozótól, a Bafruz nem a víruskeresők átmeneti hatástalanításával próbálja elérni a célját, hanem egész egyszerűen eltávolítja az antivírus alkalmazásokat a számítógépekről. Ezt úgy teszi meg, hogy egy hamis riasztást jelenít meg, majd közli a felhasználóval, hogy egy vírus került a pc-re, és ennek eltávolításához újra kell indítani a számítógépet. Amennyiben ez megtörténik, akkor a trójai gondoskodik arról, hogy a Windows csökkentett módban induljon el, majd elvégzi az antivírus szoftver eltávolítását.

 A trójai nem minden víruskereső törlésére képes, de számos neves gyártó (Avast, AVG, Comodo, ESET, Kaspersky, McAfee, Microsoft, Agnitum, Symantec) termékét tudja uninstallálni - számol be róla a lap.

A Bafruz trójai eltávolítása a Microsoft által nemrég frissített kártékony programokat felfedező, ingyenes eszközzel lehetséges.
Szerk: Körtvélyesy V.