Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. február 22., szombat

Népszavazást...

...sürget az LMP az atomenergia magyarországi kivezetése ügyében, a referendum előkészítéséhez pedig a részvételi demokrácia különböző eszközeit, a többi között az önkormányzati közmeghallgatásokat javasolja.

Az LMP-s Ikotity István szerint az Orbán-Putyin-paktum nem szolgálja Magyarország érdekeit, arról a kormány titkolózik, elhallgatja a költségeket, sőt a szerződés beleütközik az 1998-as aarhusi egyezménybe, amelyet Magyarország 2001-ben ratifikált...itt tovább olvashatod.






Megkérdeztük Hovaka Kálmán hűséges olvasónkat,mondja el véleményét a népszavazásról.

''Igen, én is örülnék neki, ha Kanalas József kisnyugdíjas, a Fröccsöntő borozó vip tagsággal rendelkező támogatója, továbbá Pudvás Margit néhai kéjnő és idült alkoholista döntene Paks ügyében. 
Érdemes lenne még a Kalányos Rómeó család börtönben ülő tagjainak a véleményét is kikérni és Fricit az öreg postást se hagyjuk ki a sorból. 
A szenilis vén hülye Róza néninek is van ám véleménye, mert tegnap, amikor félmeztelenül kódorgott hajnal háromkor az utcán, azt kiabálta; "nemkellatom csak a Kádár."
Nekem személy szerint Tirpák Miska -házi kertész és néhai Népi Ellenőrzési Bizottsági tag- véleménye is mérvadó, aki kijelentette, nem támogat semmi olyat, ami nem létezik, márpedig ő atomot még nem látott, így az nem is létezik. Egyértelmű, hogy ebben a kérdésben a népnek kell döntenie. Igaz?"

Kösz, inkább nem

Visszavonja EU-tagsági kérelmét Izland ! (Vajon mit tudhat ez a hozzánk hasonló kis ország,amit mi nem?-a szerk.) 

Az előzetesen bejelentett népszavazás megrendezése nélkül visszavonja európai uniós csatlakozási kérelmét Izland, ahol tavaly euroszkeptikus pártok kerültek hatalomra.
Gunnar Bragi Sveinsson külügyminiszter a köztelevíziónak nyilatkozva jelentette be pénteken, hogy a két kormánypárt, a Haladó Párt és a Függetlenségi Párt megállapodott annak a törvényjavaslatnak a szövegében, amely a 2010-ben beadott tagsági kérelem visszavonását tartalmazza. 

Az EU-párti balközép kormánykoalíciót leváltó pártok már tavaly jelezték, hogy nem értenek egyet az uniós csatlakozással. 

Azt is bejelentették ugyanakkor, hogy népszavazást rendeznek a tagsági kérelem visszavonásának támogatásáról. Közvélemény-kutatások szerint a lakosság többsége is az EU-csatlakozás ellen szavazott volna.
A mostani törvénytervezet azonban már csak arra az esetre helyez kilátásba népszavazást, ha az ország újabb csatlakozási kérelmet tervezne benyújtani Brüsszelben.
Izland a kormányváltás előtt már előrehaladott csatlakozási tárgyalásokat folytatott az unióval. Összesen 35 tárgyalási témafejezetből 21-et nyitottak meg, és tízet eredményesen le is zártak
.
Forráshír itt.
Szerk;Posta S.