Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. február 22., vasárnap

Beszélünk, vagy mellébeszélünk?

A haon.hu kérdezte Győrfi Pál kommunikációs és pr igazgatót, de ő a tőle megszokottól eltérően kitérő választ adott az esetleges hajdúsámsoni mentőhelikopter-légibázis létrehozásáról szóló kérdésükre. 
Arra, hogy az ügyben van-e döntés, hol tart a megvalósítás, illetve helyes-e az információ, miszerint Hajdúsámsonban épülne meg a bázis, annyit közölt: „a pályázat még nem került kiírásra”. (A kérdés az hogy vajon kinek-kiknek az érdeke bujhat meg a háttérben?-a szerk.)

A sámsoni polgármestertől viszont megtudtuk, már bő éve van egy megállapodás és az érintett terület állami tulajdonba került.

Tehát az ingatlan már megvan. Hajdúsámson képviselő-testülete még 2013-ban elhatározta, hogy a Hajdúsámson, Oncsa településrészen található önkormányzati területet a magyar állam tulajdonába és az OMSZ vagyonkezelésébe adja új légimentő bázis létesítése céljából. Az Országos Mentőszolgálattal az önkormányzat a megállapodást aláírta 2013. decemberében. 
Azóta az ingatlan állami tulajdonba került, ezt az ingatlan-nyilvántartásban átvezették – tudatta érdeklődésünkre Antal Szabolcs, a város polgármestere. 
Azt is közölte, az új légi mentőállomások létesítése (Sárváron, Szekszárdon, Mályiban és Hajdúsámsonban) pályázati formában, egyidejűleg történik majd, előkészítését, koordinálását az OMSZ végzi, ennek keretében a tulajdonviszonyokat rendezték és megindították a légügyi engedélyezési eljárást. A pályázatot 2014-ben még nem írták ki, az OMSZ tájékoztatása szerint ez év elején várható. haon forrás
Barta P.