Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. július 24., csütörtök

Olvasói levél !

A  "Pintér szerint időskori sajátosság" című írásunkra P. Ferenc olvasónk küldött levelet postafiókunkba -mint ahogy írja is-, hogy osszuk meg olvasóinkkal. 
Köszönjük, érdekes írás, kérését teljesítjük is és a levél;

"Kedves Honfitársaim!
Volt rendőrként ajánlok mindenkinek egy próbát. Mindenki adja tovább az összes ismerősének, fiatalnak és idősnek, hogy minden szabálysértésért és bűncselekményért tegyen írásban feljelentést. 
Ha kedvesen arra kérnék a rendőri hivatalban, hogy másnap legyen szíves befáradni akkor legyen határozott felnőtt és ragaszkodjon ahhoz a jogához, hogy akár a csak kézzel írt feljelentést leadja átvételi másolattal. ( ha úgy tapasztalja, hogy kisebb rendőri "ellenállásba" ütközik, ott sebtiben írja a lap aljára: 1. példány rendőrség, 2. példány ügyészség -és adja is le!)
Bármilyen reménytelen is a sértett helyzete a bűncselekmény felderítése, csak akkor történik intézkedés , ha írásban megteszi a feljelentést. A sok sok bűncselekmény ismertté válására tud reagálni a jogalkotó, majd a hatóságok is.
Ha az egyén (a sértett) nem is látja értelmét a hivatali procedúrának, akkor legalább gondolhatna másokra , az unokáira , mert ha nem tudnak a sérelmekről akkor másokat is ugyan úgy szép csendben cinikusan félelmeikbe otthonaikba zárnak a bűnözők. 
Úgy hogy azt elhallgatva, mindenki üldögélhet otthon a sérelmeivel és olvashatja , hogy milyen nagy a közbiztonság és csak rémálom és fóbia amit érez.
(Cinikusan a pofánkba röhögnek, mondván időskori félelem, csak a valóságban már az egész életed kell odaadni, már régen lemondtál az alkotmányos jogodról a nyugodt élethez biztonsághoz való jogról, mikor hallgattál és nem panaszkodtál, mikor meg már az igazságodért üvöltözöl akkor már késő!)
Szóval a Miniszter Úr épp most adott egy pofont nektek Kedves Idős Emberek és hozzátartozók!

Ha mától mindenki minden szabálysértésért és bűncselekményért feljelentést tenne akkor derülne ki igazán mennyi a tényleges bűncselekmény. Ekkor lehetne valósan felmérni,hogy a lakosság közbiztonság érzete miért mindig rosszabb mint a statisztikai közbiztonság.
Szóval a jogalkotó országházunkban is asztalra kerülő kb akár 40 % -os bűncselekmény növekmény esetén, hasonló "időskori félelem" jellemezné mindennapjait a belügyminiszternek.
Szóval Hajrá Magyarok!"
Megosztotta;Posta Sándor.

Pintér szerint...

..."időskori sajátosság",hogy egyes településeken az idősek félnek kimenni az utcára !



Sajtótájékoztatón jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter és Papp Károly országos rendőrfőkapitány, hogy december 31-ig folytatják a 24 órás utcai rendőri jelenlét programot, amelyhez 2,287 milliárd forint többletpénz biztosít a kormány. 
Ez a tavaly bevezetett mintaprogram folytatása, akkor öt megyében (Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár, Hajdú-Bihar) vezették be, de most országosan is kiterjesztik.
A két vezető szerint a mintaprogram eredményei önmagukért beszélnek. Papp Károly azt mondta, hogy ebben az eddigi öt megyében az összes bűncselekményszám 15 százalékkal csökkent, mintegy 20 százalékkal kevesebb lopást és betörést követtek el, 27 százalékkal csökkent az autólopások száma, (ami a rendőrség tudomására jutott-a szerk.) és több embercsempészt és ittas vezetőt fogtak el. A többlettámogatással idén év végig maradhat a program, de jövőre is folytatnák.
A belügyminisztertől egy újságíró megkérdezte, miért van az hogy egyes településeken az idősek félnek kimenni az utcára, mire Pintér azt felelte, hogy ez "időskori sajátosság"!
Olvasható a hvg.hu honlapján.
Szerk;Posta S.