Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. július 24., csütörtök

Pintér szerint...

..."időskori sajátosság",hogy egyes településeken az idősek félnek kimenni az utcára !



Sajtótájékoztatón jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter és Papp Károly országos rendőrfőkapitány, hogy december 31-ig folytatják a 24 órás utcai rendőri jelenlét programot, amelyhez 2,287 milliárd forint többletpénz biztosít a kormány. 
Ez a tavaly bevezetett mintaprogram folytatása, akkor öt megyében (Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár, Hajdú-Bihar) vezették be, de most országosan is kiterjesztik.
A két vezető szerint a mintaprogram eredményei önmagukért beszélnek. Papp Károly azt mondta, hogy ebben az eddigi öt megyében az összes bűncselekményszám 15 százalékkal csökkent, mintegy 20 százalékkal kevesebb lopást és betörést követtek el, 27 százalékkal csökkent az autólopások száma, (ami a rendőrség tudomására jutott-a szerk.) és több embercsempészt és ittas vezetőt fogtak el. A többlettámogatással idén év végig maradhat a program, de jövőre is folytatnák.
A belügyminisztertől egy újságíró megkérdezte, miért van az hogy egyes településeken az idősek félnek kimenni az utcára, mire Pintér azt felelte, hogy ez "időskori sajátosság"!
Olvasható a hvg.hu honlapján.
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.