Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. április 12., péntek

Hitgyülis iskolaátvétel ismét ?

"A szülői tiltakozás ellenére is megkaparinthatja a hajdúsámsoni általános iskolát a Hit Gyülekezete. Információink szerint a tanároknak kell győzködni a szülőket és a diákokat arról, hogy milyen jó is ez.

Információink szerint nemcsak a tanárokat, de a diákok szüleit is arra kötelezik, hogy nyilatkozzanak arról, hogy szeretnék-e, hogy gyerekük továbbra is az iskolába járjon. Az iskolában dolgozó pedagógusoknak kiadták az ukázt, hogy győzzék meg a szülőket, ne vigyék el gyermekeiket az intézményből, a tanulókat pedig arról, hogy milyen jó a Hit Gyülekezete által fenntartott iskolába járni.
A szülőknek péntek reggelig nyilatkozniuk kell, hogy az állam vagy a Hit Gyülekezete által fenntartott iskolába szeretnék-e járatni a gyermeküket. A helyi Jobbik nyomatékosan felhívja a szülők figyelmét arra, hogy ne dőljenek be annak a híresztelésnek, miszerint más településre kell járatniuk a gyermeküket, amennyiben állami fenntartás alá kerül az intézmény, illetve olyan információk is érkeztek, hogy amennyiben az állami fenntartást húzták alá az értesítőn, visszaküldik avval az indokkal, hogy nem lett helyesen kitöltve. Mivel a határidő igen szoros, kérik a szülőket, hogy figyeljenek  a fenti dolgokra. Információink szerint az eddig leadott "voksok" 70 százaléka az állami fenntartás mellett szól.
Az iskola egyik tanára az alfahir.hu-nak elmondta továbbá, hogy a dolgozók nagy része félti a munkáját, így szinte mindenki igent fog írni, néhány tanár pedig - így ő maga is - bojkottálja a nyilatkozattételt. A nemmel “szavazó” tanárokat az ígéret szerint áthelyezik máshova - már ha van hely! " A teljes hír ITT olvasható!
Szerk;Barta P.