Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. január 13., vasárnap

Ráismersz ?

Olvasónk küldte az alábbi videót "Sámsonkerti detoxikálás " címmel. Ha valaki magára ismer,az nem a véletlen műve-írja...
 A videóban elhangzó szöveg miatt;











A válság csak háborúval oldható meg ?


Egy amerikai befektetési guru szerint a világgazdaság adósságterhét csak háborúval lehet föloldani. Az állítással csak az a baj, hogy a férfi pontosan jósolta meg a 2008-as hitelválság kirobbanását!

Kyle Bass, a dallasi székhelyű Hayman Capital Management befektetési alap elnöke, egyben alapítója úgy véli, az eurózónának nincs jövője. A borúlátó szakember ezen túlmenően globális szinten a jelenlegi adósságteher elkerülhetetlen következményeként katasztrófákat vizionál. "Ez háborúval fog végződni" - hangsúlyozta. "Nem tudom, ki ki ellen harcol majd, de egészen biztos vagyok benne, hogy a következő években háborúk kitörésére lehet számítani, és itt nem csak kisebb hadviselésekre kell gondolni" - jósolta a napokban egy konferencián.
Bass - aki ismertségét annak köszönheti, hogy megjövendölte a 2007-2008-as hitelválság kirobbanását - borúlátását elsősorban józan számításra alapozza: a hitelpiacokon felhalmozódott adósság mára elérte a globális gazdasági teljesítmény 340 százalékát, és ilyen mértékű teher súlya alatt az emberiség még egyszer sem volt képes megőrizni a békét. Befektetők milliói számára jelent majd óriási veszteséget, hogy...ha érdekel a jövő tovább itt olvashatod !
Szerk;Barta P.

Megismerlek a stílusodról !

Érdekes témát elemez a bitport.hu weboldal!

 "A hackerek, vírusírók, webes gerillák egy része egyáltalán nem csendes magányban végzi megkérdőjelezhető tevékenységét. Sokféle webes közösség, fórum és egyéb megnyilatkozási lehetőség akad, amelyet kifejezetten ilyen érdekeltségűek használnak, például épp tapasztalataik kicserélésére, ideiglenes szövetségek megalakítására. Ezek a felhasználók úgy gondolják, hogy követhetetlen elérhetőségeik, valódi személyiségüket eltakaró beceneveik miatt egy ilyen fórumról senki sem juthat el valós személyazonosságukig... pedig lehet, hogy tévednek."  Ha kíváncsi vagy a folytatásra ITT elolvashatod!
Szerk;Posta S.

Az EU és a Google vitája.

 
Az EU-biztos szerint az internetes óriás saját szolgáltatásait szándékosan előnyös helyre sorolja keresőjében, és visszaél piaci dominanciájával. 
Amennyiben az ügy az Európai Bíróság elé kerül, a vállalatot akár 2,9 milliárd eurós büntetéssel is sújthatják.
A Google tavaly már fontos engedményeket tett az Európai Uniónak a vállalat versenykorlátozó gyakorlatára vonatkozó panaszok, illetve az időközben megindított brüsszeli vizsgálatok kapcsán. A vádak a máshonnan származó cikkek jogosulatlan felhasználásától kezdve egészen a versenyellenes hirdetési szerződésekig vagy a Google Maps ingyenességéig terjedtek, közös nevezőjük azonban az volt, hogy a Google keresési eredményekben a saját termékeit helyezi előtérbe, és más szolgáltatásaiban is tisztességtelenül használja ki nyilvánvaló erőfölényét – más szóval lenyúlja a többiek befektetéseinek hasznát.

 A Google ellen Amerikában zajló, hasonló ügyekben indított vizsgálat ráadásul nemrég zárult le, és nem talált kivetnivalót a társaság gyakorlatában – ez annak ellenére is a Google legfontosabb győzelme volt, hogy versenyszabályok feltételezett megsértése miatt már világszerte trösztellenes vizsgálatok folynak ellene. Tovább itt olvashatod...
Szerk;Posta S.