Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. június 4., szerda

Mit képzel az a bíró...hát ki ő ?

...hogy olyan ítéletet hoz ami nem tetszik Lázár Jánosnak?
 
A külföldi utazásai ügyében nem az újságíróval, hanem a bíróval van problémája, amiért az olyan ítéletet hozott, amelyben nem fogadta el a Miniszterelnökség érvelését - jelentette ki szerdán újságírók előtt Lázár János. 

Az Origo május végén számolt be arról, hogy Lázár János három utazás és összesen hat nap alatt kétmillió forintos szállodaszámlát hozott össze. Az ügyből per lett és a bíróság kimondta, hogy a Miniszterelnökségnek részletes tájékoztatást kell adnia az utazásokról.
Lázár János szerdán azt mondta: azért fizette vissza a kétmillió forintot, mert ezzel tudta elkerülni, hogy meg kelljen neveznie azokat, akikkel tárgyalásokat folytatott az útjain. 
Hangsúlyozta: az utakra a miniszterelnök megbízásából utazott és ott a magyar állam érdekében álló hivatalos tárgyalásokat folytatott olyan személyekkel, akik Magyarország szempontjából kiemelten fontosak, (?) hazájuk kiemelt gazdaság, vagy politikai szereplői.
Lázár tarthatatlannak nevezte a bíró döntését az ügyben, amely nem fogadta el a Miniszterelnökség érvelését, miszerint ezeknek az embereknek a titokban maradása Magyarország érdeke.
Az ügy másik aktualitása, hogy Lázár Jánost emiatt az ügy miatt hozták kapcsolatba az Origo főszerkesztőjének menesztésével, de ezt egyébként a politikus szintén szerdán cáfolta. Erről részletesebben itt olvashat.   
Hírforrás: VS.hu 

 
 Youtube forrás
Szerk;Posta S.

" Buziknak nem sütök! "

Visszautasította egy meleg pár "esküvői" tortájának elkészítését , a coloradói Jack Phillips !

Inkább végleg bezárta a cukrászdáját, mintsem tortát kelljen sütnie egy meleg pár esküvőjére - a coloradói Jack Phillipset a bíróság utasította a sütésre, miután David Mullins és Charlie Craig pert indított ellene a diszkrimináció miatt. 
A homoszexuális lovászok tavalyelőtt sétáltak be az üzletbe, hogy megrendeljék a tortát életük nagy napjára, ám az üzletvezető megtagadta a kérésüket, mondván, melegeket nem szolgál ki.

A visszautasított pár bírósághoz fordult, az elnyúló pereskedés (2012 júliusban kezdődött,) vége pedig az lett, hogy a taláros testület megállapította: valóban diszkriminatív volt a cukrász lépése, egyben megsértette a polgári jogi szabályokat is. 
 Az ítéletben arra kötelezték az egyébként mélyen vallásos cukrászt, hogy ezentúl ne válogasson a vevői közt, kötelező neki mindenkit kiszolgálni, függetlenül annak nemi hovatartozásától. (A cukrász vallási nézete persze ott sem szempont!-a szerk.)
"Inkább bezártuk az üzemet, mielőtt az a hitünket felforgatná" - jelentette ki Phillips a CBS denveri adásában.

Phillips egyébként nem aggódik a vállalkozás bezárása miatt, ugyanis mint mondta, az üzlete virágzik, és aprósüteményeket továbbra is forgalmaz, ami most mindennél nagyobb népszerűségnek örvend a melegek házasságát ellenzők körében. Ennek ellenére a bíróság elrendelte, hogy neki és alkalmazottainak "antidiszkriminációs képzésen" kell részt venni.
Hírforrás ; ITT
Szerk;Posta S.

Emlékezzünk !

  
















Ez történt 94 éve a mai napon! 
1920. június 4-én írták alá a versailles-i Nagy-Trianon palotában azt a békediktátumot, mely területe kétharmadával megcsonkította a történelmi Magyarországot. 
Az 1918. november 3-án Padovában – még a Monarchia részeként – majd november 13-án Belgrádban fegyverszünetet kérő Magyarország elvesztette az első világháborút.
A trianoni béke pontjai ismertek: Magyarország elveszítette területének és lakosságának mintegy kétharmadát, ennek megfelelően 320 ezer négyzetkilométer területű, húszmilliós középhatalomból 90 ezer négyzetkilométeres, hétmillió lakost számláló kisállammá vált. 
Románia megszerezte a Partiumot és Erdélyt, a délszláv állam a Délvidéket, Csehszlovákia pedig a Felvidéket és Kárpátalját. 
A béke minden más szempontból is gúzsba kötötte az országot, miután a háború egyik felelőseként tetemes jóvátételt szabott ki Magyarországra, hadseregét 35 000 főben határozta meg, és számos egyéb gazdasági és katonai kérdés kapcsán sértette a vesztes állam szuverenitását.
A trianoni békéről tehát mindezek alapján elmondható, hogy erőszakos diktátum volt, melyet egyoldalúan kényszerítettek Magyarországra, és amely végül megtagadta mindazon elveket, melyek nevében megszületett. 
Annak ellenére, hogy a területüket gyarapító országok célja hivatalosan a nemzeti önrendelkezés megvalósítása, önálló nemzetállamok létrehozása volt, a békekonferencián valójában az a cél vezérelte őket, hogy Magyarország területéből minél nagyobb részt szerezhessenek meg.  
Nemzetállamok helyett soknemzetiségű országok jöttek létre, ahol a kisebbségbe szorult magyarság!
Szerk;Posta S.