Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. február 1., péntek

Engem sosem a kórházba vittek...

Részlet a Mágnás Miska c.filmből  ami 1949-ben készült és a kis részlet szerint már akkor is voltak gondok a "brácsással..."


"A Jobbik erős párt, de...?"



Letiltják a plugineket a Firefoxban.

A Mozilla Firefox böngésző következő generációjában alapértelmezésként le lesznek tiltva a pluginek, az Adobe Flash kivételével, jelentette be a fejlesztést koordináló szervezet. A lépésre a biztonság és a stabilitás növelése miatt van szükség.

A Firefoxot több más érdeme mellett a bővíthetősége miatt kedvelte meg a netes társadalom, ez azonban kétélű fegyvernek bizonyult. Ma már a fejlesztést koordináló Mozillánál is úgy látják, a pluginek több kárt okoznak mint hasznot, visszafogják a böngésző és ezen keresztül a gép teljesítményét, illetve biztonsági kockázatot is jelentenek.
A novemberi Firefox 17-ben mutatkozott be először a "Click to play", amely alapesetben letiltja a plugineket, amik csak a felhasználó kifejezett hozzájárulásával, klikkelésre indulnak el. Ez a szigorítás azonban csak olyan beépülőkre vonatkozott, amelyeket a Mozilla valamilyen szempontból veszélyesnek ítélt a teljesítményre vagy az adatokra - a blokkolt pluginek listáját folyamatosan frissíti a szervezet és elérhetővé is teszi. A vállalat ezeket nem feltétlen rosszindulatuk miatt tette tiltólistára, inkább azért, mert azok gyenge minősége rontja a Firefox használhatóságát, lassulást vagy összeomlást okoz. A cég szerint a rosszul megírt pluginek felelősek a Firefox legtöbb leállásáért...