Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. január 19., hétfő

Gondolatok ...

"A Rising Star vasárnapi adásából Palmer Izsák esett ki, akit Peter Srámek hívott ki párbajra."
A fiú büszke utolsó produkciójára, úgy véli, méltóképpen távozhatott a TV2 tehetségkutatójából.
A kérdés csak annyi, hogy ez akkor melyik ország tehetségkutatója?

 Foto; internet (Palmer Izsák)
De nézzük meg, hogyan is került ez a műsor a "magyar"  TV2 repertoárjába ?
 
(Nehéz elképzelni, hogy csak egyetlen fal, illetve az azon valós időben megjelenő fényképek annyira meggyőzőek lettek volna, de mivel az izraeliek jó pár országba eladták a licencet, a TV2 döntése "természetesen" érthető és így ugye már  igazolható is !)
A nagy kérdés, hogy vajon ha tudták volna már akkor is, hogy a Rising Star nem mindenhol lesz sikeres formátum, akkor is így döntöttek volna ?

A csatorna amolyan „dupla vagy semmi" alapon vágott bele a kalandba, hiszen alig pár héttel a formátum izraeli debütálását követően meg is vásárolta a hazai jogokat, nagyjából akkor, amikor az angol ITV és az amerikai ABC csatorna is lecsapott rájuk. 
A nagy kérdés az, hogy mindezt a nézettségi adatok alapján tették, vagy azért, mert az illetékesek komolyan úgy gondolták, hogy a Rising Star interaktív eleme annyira forradalmi, hogy nagyobb sikerrel kecsegtet, mint a szinte mindenhol taroló, ám nálunk erősen közepesen teljesítő The Voice?
(Origo forrás)
Barta P.

Indul a digitális háború ?

A Spiegel újságírói az Edward Snowden által az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökségtől (NSA) kiszivárgott dokumentumok elemzése nyomán arra a következtetésre jutottak, hogy az Egyesült Államok már a jövő digitális háborújára készül.
Hogy ez mennyire igaz, azt a tisztelt olvasónak kell eldönteni.

foto;internet
A Politerain nevű vállalatot az NSA-nak az a részlege működteti, amely kibertámadások végrehajtásáért felelős. Ehhez a vállalkozáshoz hackerek számára hirdettek meg gyakornoki állásokat, kifejezett elvárással a számítógépes betörések végrehajtásának ismeretére. 
Bár a kiszivárgott hirdetés már nyolc éves, a Spiegel szerint jól mutatja az NSA stratégiáját, amely már nem védekezésre vagy megfigyelésre, hanem támadásra irányul.
A lap szerint  a huszadik században elkészültek az atom-, a biológiai és a kémiai fegyverek, amelyeket a szakzsargonban közös néven ABC-fegyvereknek neveznek. 
A huszonegyedik században azonban eljött a D-fegyverek, a digitális fegyverek ideje. Nem véletlen, hogy az amerikai hadsereg szárazföldi erői mellett a légierő és a haditengerészet is rendelkeznek saját kiberháborús parancsnokságokkal. A negyvenezer munkatársat foglalkoztató Nemzetbiztonsági Ügynökség  vezetője pedig egyben a hadsereg kiberparancsnokságának vezetője is.
 Forráshír

(Úgy látszik Amerika átlépett egy bizonyos határt...amire ebben a - nem mindenkinek tetsző videóban- is felhívja  a figyelmet Putyin. Azért talán érdemes megnézni, akit érdekel. LINK)




sakema