Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. május 20., vasárnap

Add már uram az esőt!

A "Csillag születik" tegnapi adásában a nyírmadai lány (Szirota Jennifer) egy olyan dalt hozott, amit eredetileg Kovács Kati vitt sikerre az 1972-es Táncdalfesztiválon, nemrégiben viszont Palya Bea dolgozta át popzenéből balladává. Jennifer azonban még rajta is túltett, Puzsér megfogalmazása szerint átlépte a saját árnyékát, az első alkalommal megismert Disney-hercegnőből autentikus előadóművésszé nőtte ki magát. "Ez, amit hallottam tőled, nemcsak a Kovács Kati-féle változatnál volt jobb, de még a Palya Bea-félénél is, ami nagyon nagy szó!" - lelkendezett Puzsér.


Íme a dal...
 


És a eredeti Kovács Kati előadásában... /1972/

És a hozzászólásokból :

"Ezt csak Kovács Kati képes így elénekelni.A Csisz-ben a nyírmadai kislány altató népdalt csinált ebből az igazi már-már néger munkadalból.Na meg a P.Bea is meggyalázta ezt a számot.A Puzsér pedig egy zenei analfabéta.Mi a frászért nyilatkozik olyanról,amihez nem ért.!?"


"Az biztos, hogy másképpen adta elő Jenny mint a zenészlegenda Kovács Kati, de nem lehet összehasonlítani, nem volt jobb nála, mert míg Jenny autentikusan adta ellő, ez most már a dal születésének idején (40 éve) progresszív rock dal vagy inkább rock balladaként vésődött be a magyar könnyűzenében. Mindenkinek ajánlom, hogy hallgassa meg az eredeti verziót, mint ha két különböző dal lenne azonos dalszöveggel."


...nos döntse el mindenki maga.