Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. szeptember 2., kedd

Vége a Windows 7-nek ?

Újra cserélné régi PC-jét, de ragaszkodna a jól bevált Windows 7-es környezethez? Nem sok ideje van erre, a Microsoft ugyanis október 31-én eltünteti kínálatából a négy éves szoftvert.
Új géphez nem kap többé Windows 7-et ! 
Ez nem váratlan lépés, a Microsoft már korábban közzétette a honlapján a Windows 7 életgörbéjét. A dobozos - egyik gép után egy másikra is feltelepíthető - drága Windows 7-kiadások értékesítése már tavaly megszűnt. 2014. október 31-ét követően azonban nem lesz mód arra sem, hogy egy új számítógépet Windows 7-tel vásároljon meg valaki, csak a Windows 8 (és 8.1) lesz elérhető az új gépeken.
Egyelőre csak a Windows 7 otthoni gépekre szánt Home Basic, Home Premium és Ultimate kiadásai válnak elérhetetlenné, a céges használatra szánt Professional kiadás nem. 
A legdrágább verzió egyelőre marad. Otthoni felhasználásra azonban nem érdemes Professional kiadást vásárolni a Windows 7-ből, mert az sokkal drágább az otthoni kiadásnál. 
A Home-kiadásokért 25 ezer forintot, a Professionalért 40-45 ezer forintot kérnek el.
A Windows 7 támogatása viszont 2020-ig még biztosan nem szűnik meg, tehát a rendszert addig biztonságosan lehet használni, mert folyamatosan javítani fogják a benne felbukkanó hibákat.
Tehát aggodalomra - egyelőre - semmi ok írja az origo.hu.
Barta P.