Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. augusztus 6., hétfő

Sámsonkert, melegrekord

Megdőlni látszik a Sámsonkerti meleg rekord !


Ezt a hőséget csak egy kiadós "nyalással" lehet kibírni...




Cigány–magyar együttélés, avagy...megoldhatatlan?

Az Élni és élni hagyni elnevezésű demonstrációt a július 23-án történt magyar–cigány összetűzés kapcsán szervezték, s a város főterén szép számban gyülekeztek a Jobbik Magyarországért Mozgalom, az Új Magyar Gárda, a Nemzeti Gárda, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Betyársereg, a Somló VédPajzs Szövetség MGM, a Kárpát Haza őrei Mozgalom, Véderő és a Gárdamotorosok tagjai.

A rendezvény jelentőségéről a többi között a felsorakozott rendőrök létszáma is tanúskodott: minden környező útvonalat felügyeltek, a templom előtti térre szigorú ellenőrzés után lehetett bejutni, onnan minden utcát kordonokkal torlaszoltak el.
A demonstráció részvevői rendezett sorokban igen hosszúra tervezett vargabetűvel érkeztek a Homok utcai ház elé, ahol két hete magát a demonstrációt kiváltó esemény történt.
 Kiket,kitől is véd a rendőrség?


"– Soha nem féltem a cigány szomszédaimtól, de mára már nem tudom, mi a teendő, hogyan védjük meg magunkat – mondja Bognárné, és a hátsó udvarba vezet minket. A család kilenc rottweiler kutyát nevel, szabadon kószálnak az udvarban. A félelmetes látványt keltő állatok engedelmesen köröznek a gazdájuk körül. – Képzelje el azt, ha valami véletlen folytán a támadók a kutyák közé kerültek volna, ugyanis a kapu és a bejárati ajtó körül zajlottak az események... – Az Ajkai Rendőrkapitányság csoportos garázdaságban kezdeményezett nyomozást – mondja dr. Németh Ákos Pál, a család ügyvédje.

– Védenceim is gyanúsítottak, férj, feleség, a két fiuk és a segítségükre siető barát is. A támadók közül tucatnyi személyt gyanúsítanak csoportos garázdasággal. Védenceim az otthonukat védték, jogos önvédelemből léptek fel. Bárhogyan is végződik azonban a dolog a bíróságon, s kiderül, hogy törvénytisztelő polgárokként ártatlanul csöppentek az ügybe, már meghurcolták őket, olyan embereket, akiknek soha nem volt dolguk a rendőrséggel. Nem felvonulás kell ide, hanem társadalmi összefogás. Ha a demográfiai összetétele ennek a városnak megváltozott, márpedig megváltozott, akkor ezt tudomásul kell venni, és ennek megfelelően kell a városvezetésnek olyan intézkedéseket kezdeményeznie, amely..."
A forrás és a teljes hír ITT olvasható ! Képek itt!    Videó ITT!
Szerző:Gombás Gabriella