Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. augusztus 28., szerda

Sámsonkert "fejlődik" ?



"A Sámsonkerti és Martinkai részönkormányzatok megalakításának végrehajtásához szükséges részönkormányzati képviselők tiszteletdíjának fedezetére az önkormányzat 2013. évi költségvetésében a személyi juttatások és a hozzá kapcsolódó munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó előirányzatának megemelésével 902.000Ft pótelőirányzatot biztosít az általános tartalék egyidejű csökkentésével."
(Itt két kérdés merül fel,az egyik hol található helyileg a sámsonkerti részönkormányzat,a másik hogy kik a képviselők? Erről azért jó lenne tájékoztatni a lakosságot,ha másképpen nem is legalább a Hajdúsámsoni önkormányzat honlapján. Ezt megköszönnénk !-a szerk.)

"A Képviselő-testület, mint a „Sámsonkertért” Közalapítvány és a „Hajdúsámson Fejlődéséért” Közalapítvány alapítója elhatározta az általa alapított „Sámsonkertért” Közalapítvány és a „Hajdúsámson Fejlődéséért” Közalapítvány egyesítését oly módon, hogy az egyesítés során a „Sámsonkertért Közalapítvány megszűnik, és a „Hajdúsámson Fejlődéséért”Közalapítványba beolvad. A „Sámsonkertért” Közalapítvány jogutódja a Hajdúsámson Fejlődéséért Közalapítvány. A Hajdúsámson Fejlődéséért Közalapítvány neve változatlan marad."
Forrás; ITT olvasható
Körtvélyesy V.

Itt a vége?

Steve Ballmer utódjának kell eldöntenie, mi legyen a Windows 8-cal!


Mivel a Windows 8.1 megjelenése már közeleg, ezért kétség kívül elmondható, hogy a következő frissítésre vagy Windows kiadásra csak a jövő évben lehet számítani. A nevüket eltitkoló források szerint a Windows 8.1 tulajdonképpen csak egy frissítés, és egy szervizcsomagnak felel meg a Windows 8-hoz.

Éppen ezért a következő ilyen frissítés a Windows 8.2 nevet kaphatná. Nem biztos azonban, hogy az valaha is elkészül. A WinSupersite.com úgy tudja, hogy a Microsoft már most bizonytalan a Windows 8 kérdését illetően: nem biztos, hogy akarnak fejleszteni egy újabb frissítést az operációs rendszerhez. 
Steve Ballmer távozása eléggé megbillentette az elképzeléseket a redmondiaknál. Emiatt Ballmer utódjának nehéz dolga lesz, hiszen nem csak a mostanában elindított átszervezésekkel kell megküzdjön, de nem ártana újra feltalálnia a Microsoftot, majd eldöntenie, hogy mi legyen a Windows 8-cal. Az elemzők legalábbis egyre nagyobb elvárásokat támasztanak a leendő utóddal szemben.
Hivatkozás; winsupersite.com
Barta P.

A " Nagy Testvér " Téged is figyelhet !

A magyar hatóságok fél év alatt huszonöt alkalommal kérték a hálózatot arra, hogy szolgáltasson információkat felhasználókról. Ezt nyolc esetben teljesítették – szerepel abban a a jelentésben, amelyet a Facebook hozott nyilvánosságra kedden a hozzá befutó kormányzati adatszolgáltatási kérelmekről. Csak az amerikaiak huszonegyezer felhasználóra voltak kíváncsiak.

2013 első fél éve alatt a világ 74 országa 38 ezer felhasználóról kért adatokat a Facebooktól – szerepel abban a jelentésben, amelyet a hálózat kedden hozott nyilvánosságra a hozzá befutó kormányzati adatszolgáltatási kérelmekről. A Facebook történetében először állt elő hasonló dokumentummal, Ennek tanúsága szerint januártól júliusig a legtöbbször, tizenkétezerszer az amerikai hatóságok kértek adatokat, 21 ezer Facebook-felhasználó érdekelte őket, a hálózat pedig csak minden ötödik esetben tagadta meg az információszolgáltatást tőlük.

A jelentés szerint a magyar hatóságok huszonötször fordultak a Facebookhoz adatokért, huszonnégy felhasználóra voltak kíváncsiak, a hálózat viszont csak nyolc esetben engedett a kérésüknek.
(Itt megnézheted !)
Keddi bejelentése szerint a Facebook ezután félévente közli, hogy a világon hány ország hatóságai kérték adatszolgáltatásra.
Nol nyomán szerk; Posta S.