Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. május 28., csütörtök

Oktatásszakmailag elhibázott döntés !

„A Jobbik kontraproduktívnak, szakmailag elhibázottnak és veszélyes precedensnek tartja a kötelező holokausztkurzus bevezetését a felsőoktatásban” – közölte az Alfahírrel Farkas Gergely

 Ilan Mor izraeli nagykövet./kép:alfahir.hu/

A Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke, az Országgyűlés oktatási és kulturális bizottságának tagja emlékeztetett, hogy – feltehetően izraeli nyomásra – a Pázmány Péter Katolikus Egyetem minden egyes szakának valamennyi hallgatója számára kötelezővé teszi „A holokauszt és emlékezete” című tárgy oktatását. 

"Ezen logika mentén a jövőben például a német vagy a szlovák nagykövetség nyomására kötelezővé válhatnak a magyarországi németek és szlovákok kitelepítésének emlékezetével kapcsolatos kurzusok. A példák tetszőlegesen folytathatóak, ha ez a gondolkodásmód általánossá válna, akkor a hallgatók jórészt aktuálpolitikai érdekekből indított kurzusokat, és nem valódi szaktárgyakat hallgathatnának. 
A nyilvánvaló kettős mércéről, miszerint miért éppen erről a magyarországi tragédiáról kell kötelező órát hirdetni, már nem is beszélünk, mivel álláspontunk szerint az ideológiai nevelés nem a felsőoktatás feladata, így annak ott semmilyen formában nincs helye” – közölte a jobbikos képviselő.
Szerk;Posta S.