Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. november 28., szerda

Hogy is van ez ?



Youtube hivatkozás

Te tudtad,hogy...

...Debrecenben van Sámsonkerti utca? De a Google tudja !


Kis magyar abszurd...

... mégis megszerzi a Hit Gyülekezete a hajdúsámsoni iskolát?

Hajdúsámson - Az ajkai szakképző iskola ügyében az önkormányzatnak és a Hit Gyülekezetének adott igazat a Kúria.  ( És én ezen vajon miért nem csodálkozom? ..a szerk.)
 De mi lesz Sámsonban?

Mint ahogy arról a Dehir.hu korábban beszámolt, a hajdúsámsoni önkormányzat május végén úgy döntött, öt évre a Hit Gyülekezetének adja  a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Intézmény működtetési jogát, ami óriási felháborodást váltott ki a szülők körében. A minősített többséggel meghozott határozat ellen tiltakozott a Fidesz helyi képviselőcsoportja, a Jobbik pedig demonstrációt szervezett és aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy megakadályozza az önkormányzati határozat végrehajtását.


Kép:dehir.hu
Időközben a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal törvényességi felhívással élt az ügyben, mert kérdésessé vált a nem egyházi iskolát választó tanulók elhelyezése. Emiatt a kormányhivatal bírósághoz is fordult, s a bírósági határozat meghozataláig felfüggesztette a működési engedély kiadását a Hit Gyülekezetének.
Hamza Gábor hajdúsámsoni polgármester augusztus végén úgy nyilatkozott most már minden jogi eljárás okafogyottá vált, a közoktatási törvény szerint ugyanis tanév közben nem lehet iskolát átadni. Ez azt jelenti, hogy bármiként is dönt a bíróság, a Hit Gyülekezete nem működtetheti a hajdúsámsoni iskolát, az január elsejéig továbbra is önkormányzati iskola marad, azután pedig az állam veszi át. Ugyan a polgármester szerint a jogi eljárás okafogyottá vált, a tárgyalást októberben mégis megtartották. A Debreceni Törvényszék a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatalnak adott igazat, s megsemmisítette a hajdúsámsoni önkormányzat májusi döntését az iskola Hit Gyülekezetének történő átadásáról. A határozat ellen fellebbezésnek helye nincs, a felek a Kúriától kérhettek felülvizsgálatot.

Az ajkai iskola ügyében már döntött a Kúria

Új fejlemény az ügyben, hogy a Kúria most hatályon kívül helyezte a Veszprémi Törvényszék szeptemberi döntését, így elviekben a Hit Gyülekezete mégis átveheti az Ajkai Szakképző Iskola fenntartását. A Veszprém Megyei Kormányhivatal korábban arra hivatkozva indított pert az ajkai önkormányzat ellen a veszprémi bíróságon, hogy a szakiskola alapító okiratát május 31-ig át kellett volna írni, azaz új intézményt kellett volna létrehozni. A kormányhivatal szerint ez volt a feltétele annak, hogy az ajkai iskola az idén szeptemberi tanévkezdéstől a Hit Gyülekezetének fenntartásában működhessen. A Kúria indoklásában azt cáfolta, hogy mindez az átadás feltétele lett volna – olvasható a Népszava cikkében.
 A lap szerint a hajdúsámsoni önkormányzat is felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriának, de ebben az ügyben csak jövőre várható ítélet.
Forrás:dehir.hu
Szerk: Posta S.

Vona Gábor, néhány gondolat...

...a sárga csillagot viselőknek.

" Múlt héten a Jobbik tüntetésén - amelyet a gázai vérontás miatt szerveztünk az izraeli nagykövetség elé, és amelyben egyetlen egy párt sem támogatott bennünket - kijelentettem, hogy az Országgyűlésben és a kormányban lévő izraeli állampolgárok nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, és mivel ez közérdekű információ, hozzuk nyilvánosságra, kik érintettek.Igen.Nemzetbiztonsági kockázat. Hogy miért? Egyrészt mert ennek az országnak az államfője 5 évvel ezelőtt...