Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. szeptember 26., hétfő

Nem is olyan régen...

A napokban lett bekötve hozzánk a kor jelenlegi -talán- legmodernebb technikája az üvegszálas úgynevezett optikai kábel, ami már magába hordoz szinte mindent. (Tv, internet telefon.) Ennek apropóján kezdtem el keresgélni a neten és hamar ráakadtam erre az érdekes videóra, ami megmutatja a múltat.


Visszagondolva, ha jól emlékszem a nyolcvanas évek végén, vagy a kilencvenes évek elején, huszonpár éve még Hajdúsámsonba is hasonló tekerős telefon volt a "divat", már akinek megadatott az a "luxus",  hogy ötvenezer (!) forintért bekötötték a hőn áhított (mert  akkortájt sem volt ám egyszerű telefonhoz jutni, még ennyi pénzért sem) drótot.
No de azóta rohamosan száguldott a technika és ma már itt tartunk. 
A mai okostelefonos, facabookos fiatalok kinevetnek bennünket ha ezt megemlítjük, mert ma már oly távolinak tűnik az a világ. 
Pedig ha nosztalgiázni volna kedvünk és elgondolkozunk, talán nem is volt az olyan rossz...hiszen akkortájt mindenkinek volt munkája, nem kellett idegen országba keresni a megélhetéshez szükséges javakat, nem kellett rettegni, hogy hogyan is lesz holnap !
Akkor a fiatalságnak még volt jövőképe, (nemcsak a Facebook) ami ma már egészen másképpen látszik...
Barta P.