Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. szeptember 3., hétfő

Megkezdődött az iskola.

Véget ért a nyári szünidő, a nyári szabadság után a gyerekek nehezen rázódnak vissza a mindennapos felkészülésbe. Gyakran tapasztalhatunk náluk fokozott fáradtságot, fejfájást.

Szeptemberben ismét iskolába mennek a nebulók. Azt tapasztaljuk, hogy az eddig örökmozgó gyermekünk fáradékonnyá, fejfájóssá, esetleg hasfájóssá válik. Sokan nem tudják, nem értik, mi okozza ezt a változást, miért betegszenek meg könnyebben a gyerekek. A nyár végével változékonyabbá válik az időjárás. Vége van a kánikulának,-bár ez az idei kivétel- a frontok ismét gyakrabban jönnek-mennek, mivel a közeledő téli félév intenzívebb légtömeg-kicserélődési folyamatokkal jár itt nálunk, a mérsékelt övben. A változékonysághoz szervezetünknek nagyfokú alkalmazkodásra van szüksége. A felnőtt, egészséges szervezet is nehezen alkalmazkodik, a gyerekek esetében pedig fokozott az időjárás hatása, hiszen ők még egy úgy nevezetett tanulási fázisban vannak, a szervezetük még csak most sajátítja el ezt a fajta alkalmazkodási folyamatot.
A rendszeres testmozgással, a megfelelő vitamin és ásványi anyagok bevitelével, az életkornak megfelelő mennyiségű és minőségű táplálkozás alkalmazásával szoktassuk hozzá gyerekeink szervezetét a változó időjárási viszonyokhoz! 
Segítsük türelemmel gyerekeinket az átállás folyamatában.
Szerk: Barta P.