Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. szeptember 25., csütörtök

Ítélet a rendőrgázoló ügyében

Tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte a Szegedi Törvényszék első fokon csütörtökön azt az osztrák sofőrt, aki 2012. október 11-én Apátfalván Hummer terepjárójával szándékosan halára gázolta Kenéz Imre motoros rendőrt.  


A bíróság, a korábban 15 alkalommal büntetett, 36 esztendős, autószerelő végzettségű Thomas Robert Bindbergert hivatalos személy ellen elkövetett emberölés, intézkedést végrehajtó rendőr sérelmére, felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettében mondta ki bűnösnek.
A törvényszék tíz évre eltiltotta a férfit a közúti járművezetéstől és tíz évre kitiltotta Magyarország területéről.
Joó Attila tanácsvezető bíró hangsúlyozta, hogy mindenki köteles magát alávetni a rendőri intézkedésnek, a vádlott azonban az első pillanattól kezdve ellenállt. Ritka helyzet, hogy szinte az egész folyamatról videofelvétel áll rendelkezésre (Itt az eredeti felvétel-a szerk ) – közölte a bíró, és a film néhány részletét levetítette az indoklás során.-a szeged.ma nyomán.
Szerk;Posta S.

Meghalt az ország legidősebb embere

A győri Rezső bácsi csütörtökre virradóra békésen végleg elaludt a Lepke utcai idősek otthonában,   értesült a kisalföld.hu.
Gallai Rezső 1904. január 29-én született Szombathelyen. Anyja nem tudta gondozni, lelencbe adta és Pápán élt, nevelőszülőknél.

Nyolc évesen az utcán tanult meg olvasni, amíg az újságot vitte nevelőapjának, így értesült a balkán háború kitöréséről 1912-ben. 1916-ban veszprémi menhelyre került, majd Alagon volt lovászfiú. Győrbe költözött 1926-ban, a pengő bevezetésének évében, a nyomor éveiről később sokat mesélt.

1928-ban megnősült, egy fia született, aki 1956-ban disszidált és külföldön hunyt el. 1932-től a vízügynél dolgozott Rezső bácsi, de ahhoz, hogy nyugdíjas állása legyen, a háborúban frontszolgálatot kellett vállalnia.

A mai Ukrajna területén szolgált, egy partizántámadás során légnyomás érte és sebesültként hazakerült jutott. Ezután egészen 98 éves koráig dolgozott a vízügyi igazgatóságnál.

Felesége halála után másodszor is megnősült, mindkét asszonnyal 32 évet élt együtt. Második fia két éve hunyt el, unokája, Tibor még a halála előtti napon is nála volt.
Barta P.

" Tessék bennünket még hülyébbnek nézni! "

"Ígérjük, készséggel elhiszünk mindent, csak előtte csippentsenek a szemükkel, hogy most tetszenek a képünkbe hazudni, és akkor mi felállva tapsolunk.
Például annak, hogy milyen tehetséges ember ez a Szijjártó Péter. 36 éves, és már külügyminiszter. Ma tette le a hivatali esküt – isten őtet úgy segélje!



Segélte eddig is, nem szenvedett hiányt semmiben. Tegnap például még csak három nagy értékű ingatlanról tudtunk, meg némi (82 millió forint) megtakarításról, mára viszont kiderült, hogy négy van neki.
Három a magyar igazság, meg egy a ráadás.
Idén tavasszal vásároltak a feleségével egy kis kulipintyót, Dunakeszin. Nem valami nagy szám ez a vityilló, alig 400 négyzetméteres, és mindössze 167 millió forintba került. Eredetileg nem ennyiért kínálták, de - mint Szijjártó nyilatkozta -, hosszasan alkudozott, így lett a vége 167 millió.
Ami már a nem szakértő szemlélő számára is jelzi, hogy jó kezekbe került a magyar külügyek irányítása. Szijjártó Péter tud bánni a pénzzel, nem szórja el a javait, gondosan az élére állít minden forintot, beosztja, hogy a család a hó végén se szenvedjen szükséget semmiben.
Tavaly tíz millió forintot keresett, és mindeközben 15 millió forintot takarított meg. Szijjártó Péter példája már csak ezért is több, mint követendő. Saját erejéből, korát meghazudtoló gyorsasággal emelkedett magasra, s mindeközben még az adóhatóságnak sem lett gyanús. Sem az ügyészségnek, sem senkinek.
Miért is lett volna: nincs itt semmi érdekesség"...a teljes írás itt olvasható !
Megosztotta;Barta P.