Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. október 10., szombat

Már megint le­me­rült a te­le­fo­nom !

Miért is ? Saj­nos erről gyak­ran mi te­he­tünk, nem is az akku. Össze­szed­tük a leg­jobb tip­pe­ket ahhoz, ho­gyan töltsd a te­le­fo­no­dat meg­fe­le­lően.

 Sokan azt gondoljuk, ha este a töltőre tesszük a telefont, az majd reggelre tökéletes lesz. Ez nem így van! A mobiltelefonok akkumulátora összetett elektronikus eszköz. Nem mindegy, hogyan bánunk vele. Használd az alábbi töltési tippeket, és nem lesz gond!


1. Ha új készüléket vásárlunk, már nem kell " kisütni" az akkut. A régi reflex még mindig az, hogy az első alkalommal 24 óráig rajta hagyjuk a töltőn az új készüléket. A modern akkumulátoroknak egyszerűen nincs már erre szükségük.

2. Továbbá a modern lítium-ion akkumulátorok már nem igénylik az első bekapcsolás utáni teljes lemerítés és feltöltés procedúráját.  Ez igaz a későbbi töltésekre is ! 

3. Érdemes többször rátölteni az akkumulátorra. Viszont bőven elég  csak a 80-90% töltöttségi szintet elérni a nap folyamán.

4. Soha ne hagyd a telefonodat egész éjjel a töltőn! Ha már egyszer elérte a 100% szintet, onnantól nem lehet tovább tölteni. Minél hosszabban hagyjuk mobilunkat a töltőn, annál jobban fog romlani az akku állapota.

5. Óvd a szélsőséges időjárási hatásoktól telefonodat.  Soha ne tedd ki 35° C-nál magasabb hőmérsékletnek. A magas páratartalom és forróság tartósan ronthatja az akkumulátorkapacitást.

6. Az ideális akkumulátor hőmérséklet 10-30 °C között van, ezt próbáld kiegyensúlyozni a nagy nyári melegben, vagy épp a téli fagyban.

7. Ha telefonodat 6 hónapnál hosszabban szeretnéd tárolni, érdemes félévente 50%-ra feltölteni.
Barta P.