Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. október 1., szerda

Szólásszabadság FIDESZ módra ?

M.János olvasónk küldte az alábbi képernyőképet !

Barta P.

"Örvendetes" hír ?

A KSH előzetes adatai szerint 2014 első négy hónapjában 28 318 gyermek született, 2,9 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A halálozások száma az év első harmadában 43 224 volt, ami 3,7 százalékos csökkenést jelent 2013. január–áprilishoz viszonyítva Magyarországon.

A természetes fogyás 14 906 fő volt, 2 478-cal kevesebb az egy évvel korábbinál.
Bár a 38 ezer feletti születésszám növekedést jelent, azért ez még nem azt jelenti, hogy sínen vagyunk a "gyerekgyártás" projektben. Hiszen 2010-ben még ugyanebben az időszakban 30 944 gyermek jött világra – de az sem számított kiemelkedőnek.
(A statisztika viszont nem terjed ki annak bemutatására, hogy milyen "népcsoport" mutat ilyen drasztikus növekedést, -ami nagyon torzítja a statisztikát- így annak hiányában az adatok eléggé bizonytalanok. A  forrás olvasható a mellékelt linken de az alatta lévő kommentek mindent elárulnak, hogyan látja az egyszerű olvasó a kialakulóban lévő "népszaporulat" állását.  -a szerk.)  Link 
A születések száma az év három hónapjában emelkedett, februárban viszont 1,1 százalékkal kevesebb újszülött jött világra, mint egy évvel korábban. A legnagyobb növekedés áprilisban volt, amikor a 7 023 regisztrált újszülött 9,3 százalékkal múlta felül az előző év azonos havi értékét. Az emelkedés mögött azonban az is ott van, hogy tavaly a negyedik hónapban születtek a legkevesebben. 
Szerk;Posta S.