Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. május 6., péntek

A Microsoft "megszívatta " az ASUS alaplapot használókat !

Az elmúlt napok során furcsa hibajelenséget tapasztalhattak mindazok, akik ASUS alaplappal szerelt konfiguráción futtatnak Windows 7 SP1 operációs rendszert. Történt ugyanis, hogy a Microsoft nemrégiben megváltoztatta egy Windows 7-es frissítés besorolását, így az "opcionális" helyett "ajánlottá" vált, vagyis alapértelmezett frissítési beállítások esetén automatikusan települ az adott rendszerre. 

A szóban forgó frissítés, ami eredetileg a Bit Locker funkció korábbi hibáját javítja, a KB3111977 jelölést viseli, telepítése során pedig különböző fájlokat módosít, így rendszer-újraindítást követően a Secure Boot illetéktelenül végrehajtott módosításokra hivatkozva nem hajlandó engedélyezni a boot folyamatot a modern ASUS alaplapokon. (Ügyes, mondaná Khón bácsi.)

A Windows 7 alapvetően nem rendelkezik Secure Boot támogatással, hiszen ez a funkció a Windows 8 megjelenésével vált elérhetővé, célja pedig az UEFI alapú rendszerek biztonságának növelése egy extra védelmi réteggel. 
A problémát az okozza, hogy az ASUS egyes alaplapjain alapértelmezett módon aktív a Secure Boot funkció, amit a vállalat azzal magyaráz, hogy így próbál gondoskodni az ASUS alaplappal szerelt rendszerek malware támadásokkal szembeni védelméről. 
Windows 8-tól felfelé ezzel a gyakorlattal nincs is semmi baj, sőt, egyenesen üdvözlendő. A Windows 7 alapú rendszer viszont a fentebb említett frissítés telepítése után nem indul el többet, ugyanis a Secure Boot szolgáltatás engedély nélküli változtatásokat észlel, ezért megakadályozza a rendszer elindulását – legalábbis az adott meghajtó esetében.
A hibajelenségről az ASUS természetesen tud, és ad is rá megoldást, de a beállításhoz be kell lépni az alaplap biosába, ami azért egy kis szakértelmet  igényel...Ha valaki így járt, jobb ha egy hozzáértő segítségét kéri !






Magyarország ( nekik még mindig ) jobban teljesít !

Ma jelenik meg a Napi.hu kiadványa a legvagyonosabb emberekről. A 100-as listán idén először szerepel Andy Vajna kormánybiztos, akinek kaszinói is vannak, illetve Hernádi Zsolt, a MOL vezére. Az Orbán Viktorral focimeccsekre járó Garancsi István és Mészáros Lőrinc pedig egymást követik a listán. A kiadvány szerint egyébként 180 milliárddal nőtt a leggazdagabbak összvagyona egy év alatt. 
 A top 10-ből mindenki gazdagodott tavalyhoz képest, így a leggazdagabb magyarok összesen 134 milliárd forinttal többel rendelkeznek, mint egy éve.
  1. Csányi Sándor 35 milliárd forinttal gazdagodott, a jelenlegi vagyona 200 milliárd forint.
  2. Bige László 15 milliárddal vagyonosabb, mint tavaly; jelenleg 175 milliárd forintja van.
  3. Demján Sándor 27 milliárd forinttal gazdagodott, a mostani vagyonát 120 milliárd forintra becsülik. 
  4. Széles Gábor 8 milliárd forinttal gazdagabb, mint tavaly; jelenleg 100 milliárd forint fölött diszponál.
  5. Veres Tibor vagyona 85 milliárd forintról 97 milliárd forintra nőtt.
  6. Gattyán György 6 milliárd forinttal gazdagodott, mostani vagyonát 96 milliárdra becsülik.
  7. Wáberer György 10 milliárd forinttal lett gazdagabb, jelenleg 90 milliárd forintja van.
  8. Rákosi Tamás 84 milliárd forintról 87 milliárd forintra növelte vagyonát.
  9. Simicska Lajos 10 milliárd forinttal gazdagabb, mint tavaly; jelenlegi vagyonát 83 milliárd forintra becsülik.
  10. Kasza Lajos 8 milliárd forinttal gazdagodott, mostani vagyonát 71 milliárd forintra becsülik
A lista itt folytatódik  és van "meglepetés" szereplője is !
Szerk;Posta S.