Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. február 18., kedd

Nyugdíjasok figyelmébe !

Egy "közösségi" oldalon találtam az alábbi  eszmefuttatást és úgy gondoltam megosztom itt is olvasóinkkal.
Annál is inkább,mivel ha humorosan is van fogalmazva azért érdekes amit mond.




" Tudjátok nyuggerek, hogy miért nyomja szeretett miniszterelnökünk a rezsirizsát?
Nem? Na, elmondom nektek,jól figyeljetek !
A rezsicsökkentés lenyomta az inflációt. A nyugdíjak karbantartása, ugyibár, az infláció mértékével történik.
Namármost, hacsak 1 százalékkal kevesebbet kell emelni a nyugdíjakat, máris milliárdokat kaszál az állam. 
De ha csak ezt az egy százalékot kalkuláljuk,az a 150 ezer forint alatti nyugdíjaknál (megszorozva 12-vel) bőven fedezi a rezsicsökkentgetések összegét! Most csak azon töprenghetünk, hogy direkt így gondolták a fiúk a nyugdíjkérdést megoldani?
Egyszerűen zseniális.
Kedves Orbánimádó nyugdíjasok!
Most jön a protézislenyelés ünnepélyes aktusa! Hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok! 
A kormány mindig a Ti javatokat akarja!
El is veszi!"
Barta P.

Vigyázzatok nagymamák !

Milliókra büntetheti a NAV a kötögető nagymamákat?
Angyal János adószakértő  szerint ez következik a Kúria jogegységi döntésből, amelyben kimondta, mikor volt üzletszerű az ingóság értékesítése.

Régi adózási kérdés végére került pont nemrégiben. A Kúria ugyanis jogegységi határozatában kimondta: 2011. december 31-éig akkor is üzletszerűnek számít az ellenérték fejében végzett ingóságok értékesítése (vagyis például a vaterázás), ha a magánszemély nem kért adószámot.
Hogyan érinti ez a kisembert?
Angyal ezt egy gyakorlatias példával érzékeltette: ha a nagymama ezért köt két hónapon keresztül egy pulóvert, hogy azt később eladja, akkor ez szerinte a jogegységi döntés alapján gazdasági tevékenység, mert bevétel elérésére irányuló tartós elfoglaltság. Emiatt ezek szerint a nagymamának adószámot kellett volna kérnie, ha meg akarta volna úszni az áfafizetést és a különböző bírságokat.
Ha nem tette, akár 200 ezer forint mulasztási bírsággal is sújtható, mert adóköteles tevékenységet adószám nélkül végzett. Számla-, nyugtaadási kötelezettség elmulasztása miatt pedig 1 millió forint büntetést is kaphat, amihez egy utólagos ellenőrzés során hozzájöhet még az áfafizetési kötelezettség megállapítása, és 200 százalékos mulasztási bírság is. 
És ez szerinte egyáltalán nem fikció, mert mint állítja, a NAV megszállva az aukciós portálokat, próbavásárlás után ehhez hasonló megállapításokat tesz.
-(Nekem a véleményem az,hogy a NAV-nál jelenleg dolgozik kb. 22-23 ezer aktatologató. Egy ésszerű adórendszer azonnal feleslegessé tenné minimum a háromnegyedüket. Ezt a politikai elit értelemszerűen nem vállalja, főleg úgy nem, hogy itt nem gyári melósokról meg bányászokról van szó, hanem adónyomozókról, könyvvizsgálókról, jogászokról, akik akár már évtizedek óta belelátnak a nagypolitika pénzügyeibe.
Ezért is van az, hogy az adózással kapcsolatos törvényi változásokat soha nem a PM-ben dolgozzák ki és szövegezik hanem a NAV-ban. Ők meg nyilván nem fognak olyan rendszert kidolgozni, ami okafogyottá tenné saját létüket és így csoportos létszámleépítéshez vezet.
Úgyhogy marad a bonyolult adórendszer, csak azért, hogy munkát adjunk húszezer aktatologatónak.-a szerk)-
Angyal szerint egyébként a Kúria döntése nemcsak a legfőbb ügyész álláspontjával ellentétes, hanem az uniós joggal is, mivel az csak olyan személyek számára írja elő az adószám kiváltását, akiknek van adólevonási joguk. Márpedig aki alanyi adómentes, annak nincs ilyen joga – hívta fel a figyelmet. Ezért az adószakértő úgy véli, a bíróságoknak előzetes döntéshozatali eljárást kell majd kezdeményezniük az Európai Unió Bíróságánál.
A teljes írás ITT olvasható!
Barta P.