Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. március 1., vasárnap

Zsák a foltját ?

A mai napon vége lesz egy "népbutító" sorozatnak, A Való Világ 7. szériájának... A tegnapi adást megnéztem volna, de annyira "érdekes volt", hogy bealudtam rajta.
Ahogyan ez a mellékelt videó is mutatja, rájöttem nem sokat veszítettem.
A műsorban  egy hazai kiszavazott "rejtett tartalék" -Laci- találkozik a korábban kiszavazott külhoni nőnemű "etnikummal" -Edina- és Baukó Éva vezetésével, butítják együtt tovább a nagyérdeműt. Röviden erről szólt a történet. 
Ha kíváncsi vagy rá megnézheted hogyan.

Szerk;Posta S.

A "háborús bűnös"


A New York-i Magyar Házban a héten esedékes a megemlékezés Wass Albertről,halálának évfordulója alkalmából. (1998.február 17)
Részlet: "Töröljék a programot, amely dicsőíti a magyar antiszemita írót és második világháborús kollaboránst! Wass egy olyan személy, akit nem magasztalni, hanem elítélni kell” – mondja a központ munkatársa.)
 Az alábbi  novella alapján, mindenki eldöntheti a fenti állítás valódiságát !






Reszkessetek "betörők"- helyett - reszkessetek autósok!

Nem indulnak el március 1-jével élesben a Komplex Közlekedési Ellenőrző Pontok (KKEP), azok tesztüzemét a rendőrség meghosszabbítja. A rendőrség tájékoztatása szerint a változtatható helyű szupertraffipaxok tesztelése nyomán szoftverfrissítést végzett az eszköz szállítója. Ennek ellenőrzése érdekében a tesztidőszakot meg kell hosszabbítani. 
Az éles üzem indításának egyelőre nem ismert a pontos ideje. Mint korábban írtuk, februárban tesztelte a rendőrség az új sebességmérő készüléket, és eredetileg márciustól már élesben kellett volna azokat használni a gyorshajtók kiszűrésére. 
Az ORFK összesen 160 darabot szerzett be, darabonként 5,7 millió forintért ! De nemcsak a gyorshajtást tudják rögzíteni, hanem a funkciók bővítése után áprilistól más szabályszegéseket is. 
Így bírságra számíthatnak majd a kamerák által lekapott - tilos jelzésen (piros lámpán és vasúti átjárón) áthajtók, - a biztonsági övet be nem csatolók, - a nem a kötelező haladási iránynak megfelelően közlekedők, - a záróvonalat átlépők, - a buszsávot használók, - a forgalomban lejárt érvényességű műszakival - vagy biztosítás nélkül részt vevők is. (A műszakit a rendszám melletti matricáról, a biztosítást pedig a rendszámról tudja valós időben ellenőrizni.)
HVG nyomán
Szerk;Posta S.